Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε φρούριο θα μετατραπούν οι φυλακές Δομοκού

Ιανουάριος 13th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Χρήση καμερών, φύλαξη από την ΕΛ.ΑΣ. και οχήματα του στρατού
Σε φρούριο θα μετατραπούν οι φυλακές Δομοκού

Σε φρούριο μετατρέπονται οι φυλακές Δομοκού, με τη χρήση καμερών, φύλαξη της πύλης εισόδου προσώπων και τροφίμων από την ΕΛ.ΑΣ. και χρήση οχημάτων του στρατού.

Η φυλακή υψίστης ασφαλείας θα είναι έτοιμη σε 100 ημέρες, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί όσοι έχουν καταδικασθεί για υποθέσεις τρομοκρατίας και βαριά ποινικά αδικήματα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης έχει εκπονηθεί, σε συνεργασία με την γγ Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναλυτική μελέτη για τα μέτρα ασφαλείας της φυλακής.

Κατά τη μελέτη, ενώ η φύλαξη στους εσωτερικούς χώρους παραμένει στην αρμοδιότητα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, την ευθύνη για τη φύλαξη της πύλης εισόδου προσώπων και τροφίμων θα αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία.

Επιπλέον, ζητήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλο να χορηγήσει «ειδικά οχήματα του στρατού» στην ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της συνδρομής στην εξωτερική φύλαξη της εγκατάστασης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα οχήματα του στρατού θα περιπολούν εξωτερικά, ώστε να αποτρέπονται ενδεχόμενες επιθέσεις και απόπειρες απόδρασης, κυρίως από αέρος.

Επίσης, στη φυλακή – φρούριο θα τοποθετηθούν κάμερες σε καίρια σημεία προκειμένου να ελέγχονται όλες οι κινήσεις μέσα στη φυλακή, ενώ θα τοποθετηθεί ηλεκτρονικό σύστημα -ο λεγόμενος κόφτης- που δεν θα επιτρέπει την επικοινωνία των κρατουμένων με τον έξω κόσμο μέσω κινητών, καθώς και τη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

το βήμα

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 13th, 2014 at 08:44 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply