Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΑΠΟΨΗ: “Κάπως έτσι, πτώχευσε η Ελλάδα” …

Ιανουάριος 13th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Γράφει ο Θανάσης Νούτσος

Η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, στη σελίδα 7, σε άρθρο του Γιάννη Παπαδογιάννη, με τίτλο Ρεκόρ κόκκινων δανείων σε ένα χρόνο ( στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αναφέρει τα εξής: « Η κακοδιαχείριση της περιόδου 2008- 2009 αποτυπώνεται στην Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2012.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ελεγκτών οι εκταμιεύσεις δανείων προς επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2008 εμφάνισαν πιθανή ζημιά της τάξης του 29,8%. Αντίθετα, τα επιχειρηματικά δάνεια που χορηγήθηκαν την περίοδο 2010-2012 εμφανίζουν πιθανή μόλις ζημία 0,8%. Οι αντίστοιχες ζημίες για το σύνολο των εμπορικών τραπεζών διαμορφώνονταν στο 19%. » Συμπέρασμα, κυβέρνηση Καραμανλή χαριστικά τραπεζικά θαλασσοδάνεια στο 20%-30%, κυβέρνηση Παπανδρέου χαριστικά θαλασσοδάνεια στο 0%. Κάπως έτσι, πτώχευσε η Ελλάδα. Κάπως έτσι, έπεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου για να προκύψουν οι κυβερνήσεις των προθύμων στους καναλάρχες – μεγαλοεργολάβους και να συνεχιστεί το πλιάτσικο στα χρήματα του λαού με κόκκινα δάνεια που συνεχίζονται μέχρι σήμερα .

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΟΥΤΣΟΣ
Εκπαιδευτικός

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 13th, 2014 at 11:17 and is filed under ΑΡΘΡΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply