Χ-ορταστικό 0-0 για Ατρόμητο και Ολυμπιακό
Χ-ορταστικό 0-0 για Ατρόμητο και ΟλυμπιακόΤο νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα έσπασε… Οι ερυθρόλευκοι μετά από την 5η αγωνιστική και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, έπρεπε να… φτάσουν στην 19η για να χάσουν τους πρώτους τους βαθμούς στη Σούπερ Λίγκα.

Οι Πειραιώτες έμειναν στο 0-0 στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο ο οποίος -τελικά- αποδεικνύεται ως ένας κακός δαίμονας καθώς ήταν και η μόνη ομάδα που πέρσι τους υποχρέωσε στην μοναδική τους ήττα.

Μεγαλύτερη στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 69ο λεπτό με τον Μανιάτη να βλέπει την μπάλα να σταματά στο δοκάρι μετά την κεφαλιά που έπιασε.

Αρκετά καλή η ομάδα του Περιστερίου, με καλό κοουτσάρισμα από τον Παράσχο, είχε την καλύτερή της στιγμή στο 71ο λεπτό με τον Παπαδόπουλο να υποχρεώνει σε μια εξαιρετική επέμβαση τον Ρομπέρτο.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Είχε ρυθμό, πάθος, λίγες ευκαιρίες, και κανένα τέρμα το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Περιστέρι. Ήταν ξεκάθαρη η πρόταση του Ατρομήτου να μπλοκάρει επιθετικά τον Ολυμπιακό. Πώς προσπαθούσε να το κάνει αυτό;

Ο Γιώργος Παράσχος είχε δώσει εντολή το πρέσινγκ να αρχίσει από τους προωθημένους του ποδοσφαιριστές στην αμυντική τετράδα των ερυθρολεύκων με αποτέλεσμα να δυσκολεύει την κυκλοφορία της μπάλας. Από την πίεση αυτή οι γηπεδούχοι έκλεβαν… μπάλες και προσπαθούσαν να περάσουν στην αντεπίθεση για να βρεθούν απέναντι στον Ρομπέρτο.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι όντως κατάφεραν να δυσκολέψουν για ένα διάστημα την κυκλοφορία της μπάλας του Ολυμπιακού, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια καλή στιγμή στην εστία του Ισπανού τερματοφύλακα.

Καλύτερη στιγμή με τον Παπαδόπουλο σε μια κεφαλιά του από καλή θέση (21’) με την μπάλα να περνά άουτ. Άλλη μια με τον ίδιο παίκτη να κλέβει την μπάλα από τον Μπονγκ και να κερδίσει το φάουλ πριν προλάβει να αρχίσει την κούρσα του προς την μεγάλη περιοχή.

Παρά τις προσπάθειες του Ατρόμητου ο Ολυμπιακός μπόρεσε να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να απειλήσει. Σε αυτή του την προσπάθεια όμως κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ιδιαίτερη προσοχή που έδειχναν οι γηπεδούχοι όταν η μπάλα έφτανε στα άκρα. Οι παίκτες του Παράσχου δεν άφηναν πολλούς διαδρόμους στους ακραίους των ερυθρολεύκων (Κάμπελ και Φουστέρ).

Τα overlap που έκαναν οι Χολέβας και Σαλίνο, δημιουργούσαν προβλήματα στους Περιστεριώτες οι οποίοι όμως κάλυπταν σωστά χώρους και έβρισκαν λύσεις στην επιθετικότητα των παικτών του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι αναζήτησαν σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά δεν βρήκαν στόχο.

Στο δεύτερο 45λεπτο δεν άλλαξε κάτι από την εικόνα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός σιγά-σιγά ανέβαζε ρυθμούς και γινόταν περισσότερο επιθετικός. Από το 65ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να απειλούν…

Στο 69ο βρέθηκαν κοντά στο γκολ με τον Μανιάτη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Στην επόμενη φάση ο Σαβιόλα, στην πρώτη του προσπάθεια στο παιχνίδι, έπιασε ένα καλό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Είχε και ο Ατρόμητος όμως μια εξαιρετική ευκαιρία στην επόμενη φάση. Στο 71’ ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά, προς τα πίσω. Ο Ρομπέρτο αρκετά δύσκολα, έπεσε την γωνία, και έδιωξε παρά το γεγονός ότι η μπάλα είχε χτυπήσει και στο έδαφος, και είχε πάρει περίεργη τροχιά..

Στο 76ο λεπτό ο Μίτσελ έκανε και την τελευταία του αλλαγή με τον Βάις. Ο Ολυμπιακός πίεσε ακόμη περισσότερο αλλά δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ.

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες κάρτες: Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Τσενάμο – Μανιάτης, Φουστέρ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Καραμάνος, Ούμπιντες, Δημούτσος (68` Μπρίτο), Πίτου Γκαρσία, Παπαδόπουλος (78` Ναπολεόνι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:
Ρομπέρτο, Χολέβας, Μπονγκ, Μανωλάς, Σαλίνο, Εντιγκά, Μανιάτης, Φουστέρ (62` Μήτρογλου), Ντομίνγκες (69` Σαβιόλα), Κάμπελ, Ολαϊτάν (76` Βάις).

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.