Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ολοκληρώθηκε η απολογία του βουλευτή της ΧΑ Στάθης Μπούκουρα – Στη φυλακή Γερμενής και Ηλιόπουλος μετά τις απολογίες τους

Ιανουάριος 12th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ολοκληρώθηκε η απολογία του βουλευτή της ΧΑ Στάθης Μπούκουρα - Στη φυλακή Γερμενής και Ηλιόπουλος μετά τις απολογίες τουςΟλοκληρώθηκε, στις 5 το απόγευμα της Κυριακής, η επτάωρη απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα ενώπιον των αρμοδίων ανακριτριών, αναφορικά με τις κατηγορίες για τα κακουργήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διάσκεψη ανακριτριών και εισαγγελέα, που θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Σε υπόμνημα που κατέθεσε, ο κ. Μπούκουρας φέρεται να δηλώνει κατηγορηματικά αθώος και υποστηρίζει ότι «η δίωξή του είναι πολιτική» και πως «”βάλλεται” στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του».
Επίσης αναφέρει ότι ουδέποτε έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας και ότι «η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούσε στην Κόρινθο».

Ο κ. Μπούκουρας προσθέτει ότι ο ίδιος ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, απόδειξη του οποίου συνιστά η συμμετοχή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο συνδυασμό του νυν δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο βουλευτής Κορινθίας αναφέρει τέλος, ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής μετά την ένταξή του σε αυτό, «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, Ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος».

Προφυλακιστέοι Γερμενής και Ηλιόπολουλος

Στο μεταξύ στη φυλακή οδηγούνται σήμερα, Κυριακή, οι βουλευτές της ΧΑ Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπολουλος, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους με τις κατηγορίες για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι δύο βουλευτές της ΧΑ κρίθηκαν προφυλακιστέοι κρίθηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, με ομόφωνη απόφαση των ανακριτριών και του εισαγγελέα και ύστερα από τις μαραθώνιες απολογίες τους.

Η είδηση για την προφυλάκιση των Γερμενή και Ηλιόπουλου έγινε δεκτή με συνθήματα από οπαδούς της Χρυσής Αυγής που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου. Οι χρυσαυγίτες άρχισαν να υβρίζουν τους δημοσιογράφους και τους δικαστές και προχώρησαν απειλητικά προς την είσοδο του δικαστικού μεγάρου. Διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας. Πρωταγωνιστής των διαμαρτυριών ήταν ο επίσης κατηγορούμενος για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος έχει κριθεί μη προφυλακιστέος.

Οι Γερμενής και Ηλιόπουλος, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και την Κυριακή θα συναντήσουν στον Κορυδαλλό τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, τον υπαρχηγό της οργάνωσης Χρήστο Παππά και τον βουλευτή Γιάννη Λαγό. Οι τρεις έχουν προφυλακιστεί από το φθινόπωρο για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μαραθώνιες απολογίες – αρνούνται τα πάντα

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, είχε ολοκληρωθεί η απολογία του Παναγιώτη Ηλιόπουλου στις εφέτες-ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Η απολογία του Γιώργου Γερμενή είχε ολοκληρωθεί στις 4 το απόγευμα.

Η βασική κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση για τα οποία η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

Στο υπόμνημα του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ηλιόπουλος αρνείται κάθε συμμετοχή στις πράξεις που του αποδίδονται.

Υποστηρίζει επίσης, ότι οι μάρτυρες δεν αναφέρονται προσωπικά στον ίδιο ενώ οι πράξεις που του καταλογίζονται «δεν συγκεκριμενοποιούνται σε κανένα πραγματικό γεγονός και δεν υποστηρίζονται επίσης από κανένα άλλο στοιχείο».

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Ε’, ο οποίος αναφέρει ότι τόσο ο κ. Ηλιόπουλος όσο και ο κ. Γερμενής «διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επιχειρησιακή συγκρότηση της «Χρυσής Αυγής», και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως σκοπός της οποίας ήταν εξαρχής η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος», ο κ. Ηλιόπουλος υποστηρίζει στο υπόμνημα του ότι στην κατάθεσή του ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες πράξεις «που να συνιστούν εμπλοκή του σε ‘επιχειρησιακή συγκρότηση’ της οργάνωσης ή να αποδεικνύουν «την με οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή του στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσύλλεκτων μελών της οργάνωσης».

Τέλος ο κ. Ηλιόπουλος απορρίπτει την κατηγορία ότι ο ίδιος είναι ναζιστής αρνείται ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι «εγκληματική οργάνωση» και προσθέτει ότι, «δεν υφίστανται, ούτε «τάγματα εφόδου», ούτε «νεοσύλλεκτοι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον Γ. Γερμενή –μεταξύ άλλων στοιχείων που έχουν συλλέξει οι δικαστικές αρχές– περιλαμβάνεται και κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, με την οποία ο βουλευτής χαρακτηρίζεται ως «ταγματάρχης» με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσύλλεκτων αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών.

Ανάλογα στοιχεία περιλαμβάνονται σε κατάθεση άλλου προστατευόμενου μάρτυρα για τον Στ. Μπούκουρα ο οποίος εμπλέκεται σε κύκλωμα «προστασίας» σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου.

Αντιστοίχως, και ο τρίτος κληθείς σε απολογία βουλευτής Π. Ηλιόπουλος κατονομάζεται από μάρτυρες ως «μεγάλο στέλεχος» με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στην οργάνωση.

Έξω από τον Άρειο Πάγο βρίσκονταν το Σάββατο συγκεντρωμένοι λίγοι οπαδοί της οργάνωσης κρατώντας ελληνικές σημαίες, όπως και οι βουλευτές Ελένη Ζαρούλια, Ηλίας Παναγιώταρος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Ηλίας Κασιδιάρης.

 

Μίνα Μουστάκα

This entry was posted on Κυριακή, Ιανουάριος 12th, 2014 at 18:42 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply