Μπορεί να λένε ότι τα παραμύθια σπάνια γίνονται πραγματικότητα, όμως σε αρκετές περιπτώσεις η φαντασία και το ονειρικό τους στοιχείο είναι πολύ πιο κοντά μας απ’ ό,τι νομίζουμε. Δείτε παρακάτω δέκα παραμυθένια μέρη για μικρά (και μεγάλα) παιδιά από τις ΗΠΑ μέχρι το Λονδίνο και από τη Στοκχόλμη μέχρι το Παρίσι και… ονειρευτείτε ελεύθερα – ή προγραμματίστε την επόμενή σας εξόρμηση.

 

Cadbury World – Αγγλία, Νέα Ζηλανδία
Ο παραμυθένιος και γλυκός κόσμος της σοκολάτας, όπως τον ανακάλυψε ο Τσάρλι στο διήγημα του Ρόαλντ Νταλ έχει πάρει σάρκα και οστά σε δύο τοποθεσίες: την Αγγλία και τη Νέα Ζηλανδία. Τα δύο αυτά εργοστάσια – μουσεία, διαθέτουν όλα τα συστατικά για να σαγηνέψουν οποιοδήποτε πιτσιρίκι: άφθονες σοκολάτες, εντυπωσιακά animation και σκηνικά που αφορούν την Παρασκευή της σκουρόχρωμης αμαρτίας, καθώς και πληθώρα εργαστηρίων όπου τα πιτσιρίκια μπορούν να φτιάξουν με την βοήθεια των ειδικών τη δική τους σοκολάτα.

Πάρκο του Asterix – Παρίσι
Φοβάστε μήπως πέσει ο ουρανός στο κεφάλι σας; Τότε ίσως να μην μπορέσετε να επισκεφθείτε το πάρκο του θρυλικού Γαλάτη λίγο έξω από το Παρίσι. Αν όχι, τότε σίγουρα θα απολαύσετε μια ημέρα στην τεράστια έκτασή του, η οποία είναι γεμάτη roller coaster, εναέρια τρένα, ιπτάμενα βαγόνια, αλλά και κασκαντέρ, ακροβάτες, καλλιτέχνες και ανιματέρ οι οποίοι αναβιώνουν… κατανυκτικά την ατμόσφαιρα του κόμικ συμμετέχοντας σε αναπαραστάσεις ιστοριών.

Exploratorium – San Fransisco
Ένα από τα κορυφαία επιστημονικά μουσεία παγκοσμίως, το οποίο καθημερινά δέχεται χιλιάδες παιδιά κάθε ηλικίας τα οποία μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν θεμελιώδεις αρχές της επιστήμης. Το μουσείο είναι χωρισμένο σε δέκα (εκπαιδευτικές) ενότητες μεταξύ των οποίων η Material World όπου τα πιτσιρίκια ανακαλύπτουν τις μπουρμπουλήθρες, τις σαΐτες και παίζουν με γεωμετρικά σχέδια, η ενότητα Ανθρώπινο Σώμα, η ενότητα Καθημερινή Επιστήμη και η ενότητα Γη.

Playmobil Park – Γερμανία

Πόσες γενιές παιδιών να… γαλούχησαν άραγε οι δημοφιλείς αυτές φιγούρες; Θα το διαπιστώσετε με μια επίσκεψη σε αυτόν τον επίγειο Παράδεισο για τους λάτρεις των Playmobil. Το concept του πάρκου ξεφεύγει από τα καθιερωμένα (δεν έχει τρενάκια, καρουζέλ κτλ.) και ενθαρρύνει τα παιδιά να ανακαλύψουν την άσκηση και να καλλιεργήσουν την φαντασία τους με γνώμονα πάντα τις παιδικές αυτές φιγούρες. Θα μπουν στο εντυπωσιακό κάστρο, θα επισκεφθούν το πλοίο των πειρατών, την Κιβωτό του Νώε, μια πόλη της Άγριας Δύσης, αλλά και έναν εσωτερικό χώρο με τοίχο αναρρίχησης, λαβύρινθους και σπηλιές.

Legoland – Δανία


Ένας ολόκληρος κόσμος σε μικρογραφία, εξ’ ολοκλήρου χτισμένος από τα ανάρπαστα τουβλάκια, σίγουρα αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο για τα πιτσιρίκια. Ο παράδεισος αυτός λοιπόν, βρίσκεται στη Δανία, και περιλαμβάνει συναρμολογούμενα σκηνικά για πειρατικά πλοία, καταρράκτες, περιπετειώδεις εκτάσεις, μίνι ιπποτικές πολιτείες, μέχρι και μικρογραφία όλου του πλανήτη, σηματοδοτημένη από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του κόσμου, φτιαγμένα από τουβλάκια. Οι μικροί επισκέπτες θα ξετρελαθούν με τις τρισδιάστατες προβολές του κινηματογραφικού studio της LEGO αλλά και με το καθημερινό Μεσαιωνικό show όπου πρωταγωνιστούν ιππότες που μάχονται live.

Harry Potter Platform 9 3/4 Shop – Aγγλία
Στον πρόσφατα ανακαινισμένο σταθμό του Kings Cross, ανάμεσα στις πλατφόρμες 9 και 10 έχει ανοίξει εδώ και έναν μήνα περίπου ένα κατάστημα διαφορετικό από τα άλλα. Πρόκειται για το πρώτο αυθεντικό Harry Potter Shop. Tι θα βρείτε εδώ; Μα φυσικά, όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται ένα παιδί που ετοιμάζεται να περάσει την σχολική του χρονιά στο Hogwarts, όπως ρούχα, κάπες, μαγικά ραβδιά, τα βιβλία της χρονιάς, καθώς επίσης και κάθε λογής σουβενίρ από την δημοφιλή σειρά βιβλίων. Το πρωτότυπο αυτό κατάστημα είναι πιστό αντίγραφο του μαγαζιού όπου πήγαιναν οι πρωταγωνιστές της σειράς για να αγοράσουν τα αξεσουάρ τους.

Bedrock City – Νότια Ντακότα
Yaba daba doo! Μια ολόκληρη πόλη εμπνευσμένη από το θρυλικό καρτούν Flinstones βρίσκεται εδώ και περίπου τέσσερεις δεκαετίες στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ. Στην είσοδο του θεματικού πάρκου ένα τεράστιο άγαλμα του… κατοικίδιου Dino υποδέχεται τους επισκέπτες, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν δεκάδες σπίτια – πιστές απομιμήσεις των αντίστοιχων της σειράς, drive –in κινηματογράφος, ηφαίστεια, τράπεζες, παιδότοποι, εστιατόρια, ακόμα και… αστυνομικό τμήμα.

Efteling – Ολλανδία


Δημιουργήθηκε για να στεγάσει νεράιδες, αλλά στην πορεία επέκτεινε τις παραμυθένιες του δραστηριότητες και σε άλλους τομείς: Το πάρκο του Efteling φιλοξενεί τέσσερις «κόσμους»: Των νεραϊδών, των ταξιδιών, της περιπέτειας και των εναλλακτικών. Αυτό σημαίνει πως εκτός από τα παλάτια, τα κάστρα και τα δάση της Ωραίας Κοιμωμένης και άλλων πριγκιπισσών, το Efteling περιλαμβάνει παιχνίδια για ρεκόρ αδρεναλίνης, όπως το rollercoaster-Πύθωνα διπλής τροχιάς, ενώ κατά την διάρκεια του Χειμώνα, ολόκληρο το Πάρκο μεταμορφώνεται σε μια χιονισμένη όαση παιδικότητας.

Junibacken – Στοκχόλμη


Από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς που έχει «γεννήσει» η πρωτεύουσα της Σουηδίας είναι αναμφίβολα ο Stieg Larsson και η Astrid Lindgren, δημιουργός της Πίπη Φακιδομύτη. Ο παραμυθένιος κόσμος που δημιούργησε η δεύτερη, έχει την τιμητική του σε αυτό το εντυπωσιακό μουσείο, όπου τα πιτσιρίκια θα συναντήσουν από κοντά την Πίπη τη Φακιδομύτη, τη Μάρντι, τον Κάρλσον στη Στέγη, τον Μικέ, τη Ρόνα την κόρη του ληστή, τους αδελφούς Λεοντόκαρδους και πολλούς ακόμα αγαπημένους χαρακτήρες από τα παιδικά βιβλία της. Αναμφίβολα η μεγαλύτερη ατραξιόν του μουσείου, είναι το τρενάκι που ταξιδεύει τους επισκέπτες από ένα ομοίωμα του σταθμού της ιδιαίτερης πατρίδας της συγγραφέως εν ονόματι Βίμερμπι, μέχρι το σπιτάκι της Πίπη.

Disneyland- Παρίσι


Τα πιο διάσημο, το πιο μεγάλο, το πιο δημοφιλές amusement park της Γηραιάς Ηπείρου δεν είναι άλλο από το ευρωπαϊκό κατάλυμα όλων των αγαπημένων ηρώων της Disney. Εδώ κρύβονται οι Πειρατές της Καραϊβικής, εδώ και οι πριγκίπισσες μέσα στα φυσικού μεγέθους κάστρα τους. Στα δρομάκια της, πλάι στα μαγαζάκια με τις σοκολάτες, τα ζαχαρωτά και τα memorabilia, παρελαύνουν ο Μίκυ, ο Ντόναλντ, η Αλίκη στον λαβύρινθό της και όλοι οι χάρτινοι χαρακτήρες που εδώ ζωντανεύουν και φωτογραφίζονται για χάρη σας. Η Disneyland χωρίζεται σε δύο πελώρια θεματικά πάρκα, ενώ από τις πιο δημοφιλείς και τρομακτικές ατραξιόν είναι ο Πύργος του Τρόμου στην Ζώνη του Λυκόφωτος

in2life

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.