Ο εξαιρετικός ΠΑΟ του α’ μέρους νίκησε τον άστοχο Πανιώνιο του β’ μέρους

Ο εξαιρετικός ΠΑΟ του α' μέρους νίκησε τον άστοχο Πανιώνιο του β' μέρους
Ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου, που έκανε σπουδαία εμφάνιση στην επανάληψη, αλλά ήταν άτυχος και άστοχος. Το γκολ του Πράνιτς στο 16΄ έμελε να κρίνει την αναμέτρηση στο «Απόστολος Νικολαΐδης», τελευταία από το σημερινό «πρώτο πιάτο» της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο ημίχρονο έχασε ο Παναθηναϊκός, διάστημα που είχε την καθολική υπεροχή στο ματς, υποχρεώνοντας τον Πανιώνιο σε παθητικό ρόλο.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, τόσο από τις πτέρυγες (κυρίως από αριστερά με το Νάνο), όσο και στον άξονα, με τους Πράνιτς και Μέντες να βγάζουν αρκετές κάθετες μπαλιές προς τους Μπεργκ και Καρέλη. Με διαρκές πρέσινγκ πολύ ψηλά, οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να αλλάξουν τη μπάλα και να οργανωθούν, γεγονός που περιόρισε στο ελάχιστο την επιθετική τους παρουσία.

Ο Παναθηναϊκός στα πρώτα 45 λεπτά είχε ένα γκολ και δύο κλασικές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ, ενώ αρκετές φορές οι παίκτες του Αναστασίου βγήκαν με καλές προϋποθέσεις στην επίθεση, αλλά στην τελική προσπάθεια ήταν επιπόλαιοι. Όπως για παράδειγμα στο ξεκίνημα του αγώνα ο Ντίνας, που αντί να δώσει στον αμαρκάριστο Μπεργκ, προτίμησε να τελειώσει μόνος του (ανεπιτυχώς) την φάση.

Το γκολ για τους «πράσινους» δεν άργησε να έρθει. Στο 16΄ από εξαιρετική σέντρα του Νάνο ο Πράνιτς με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Μοιραίος παίκτης για το «τριφύλλι» στη συνέχεια ήταν ο Καρέλης, ο οποίος στο 33΄ δέχτηκε την καταπληκτική ασίστ του Μπεργκ, αλλά νικήθηκε από τον Ανέστη στο τετ-α-τετ που είχαν, ενώ στο 39΄ η κεφαλιά που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας των «κυανέρυθρων».

Η εικόνα του αγώνα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν εντελώς διαφορετική. Οι Νεοσμυρνιώτες μπήκαν πιο αποφασισμένοι, έκλεισαν τους διαδρόμους από τα πλάγια και κυριάρχησαν σε όλο το γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ενέργεια, οι παίκτες του έκαναν πολλά λάθη και έμειναν από δυνάμεις, γεγονός που σαφώς προβλημάτισε τον προπονητή τους, αλλά και τον κόσμο.

Τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει έχασε ο Πανιώνιος στο 68ο λεπτό, όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Αραβίδη από τον Κουτρουμπή, αλλά ο Λάζνικ που το εκτέλεσε σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Καπίνο. Δύο λεπτά μετά ο Καμπάνταης βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Καπίνο, αλλά ο επιθετικός των «κυανέρυθρων» αστόχησε. Νέα μεγάλη στιγμή για τον Πανιώνιο στο 73΄, με τον Κούρντι να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Καπίνο, ο οποίος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Η πρώτη καλή φάση για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 76΄ με τον Πράνιτς από το γύρισμα του Μπεγκ να αστοχεί από πολύ καλή θέση. Στο 80′ ο Πανιώνιος είχε νέο δοκάρι σε κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, ενώ στο 86΄ ο Καμπάνταης αστόχησε από το σημείο του πέναλτι.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Πανιώνιος για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου)

Κίτρινες: Κουτρουμπής, Μπεργκ, Νάνο – Κολοβός

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες, Αμπέιντ (λ.τρ. 30΄ Δώνης), Πράνιτς, Ντίνας (77΄ Ατζαγκούν), Καρέλης (70΄ Κλωναρίδης), Μπεργκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Παναγόπουλος): Ανέστης, Ζαχαράκης (46΄ Ντούνης), Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρος (82΄ Γιάννου), Παναγιωτούδης (66΄ Λάζνικ), Κούρντι, Παντίδος, Αραβίδης, Κολοβός, Καμπάνταης.

δολ.αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.