Με «φονιά» τον Μάντζιο, ο Λεβαδειακός νίκησε τον Εργοτέλη
Με «φονιά» τον Μάντζιο, ο Λεβαδειακός νίκησε τον Εργοτέλη

Την 6η εφετινή νίκη του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ (όλες εντός έδρας) πέτυχε ο Λεβαδειακός, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-0 του Εργοτέλη στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής. Σκόρερ και των δύο τερμάτων των νικητών ήταν ο Βαγγέλης Μάντζιος (26′, 32′). Από τις 10 Νοεμβρίου και το 3-1 επί του Πανθρακικού στο Παγκρήτιο (11η αγωνιστική) έχει να «γευτεί» την χαρά της νίκης ο Εργοτέλης.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη συμπλήρωσε σήμερα 8 ματς χωρίς την χαρά της επιτυχίας (5 ήττες και 3 ισοπαλίες), γεγονός που μπλέκει τα πράγματα στη συνέχεια, σε ό,τι αφορά το μέλλον της στην κατηγορία.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους. Στο 14΄ ο Μπουχαλάκης πλάσαρε πάνω στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Πρζιρόβσκι με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Μετά το πρώτο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο οι Κρητικοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να πετύχουν δύο γκολ με το Βαγγέλη Μάντζιο και να βάλουν από νωρίς τις βάσεις για το «τρίποντο».

Ο έμπειρος επιθετικός «χτύπησε» για πρώτη φορά στο 26΄, όταν κατέβασε τη μπάλα με το στήθος από το γύρισμα του Ροζέριο και με πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0). Εξι λεπτά αργότερα (32΄) από την ξαφνική αντεπίθεση του Λεβαδειακού, ο Ροζέριο έδωσε στο Μάντζιο, ο οποίος με διαγώνιο σουτ από πλάγια πέτυχε το 2-0, γκολ για το οποίο φέρει σημαντική ευθύνη και ο γκολκίπερ του Εργοτέλη, Καβουσάκης.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο. Με την…προίκα του 2-0 οι γηπεδούχοι προτίμησαν να επικεντρωθούν περισσότερο στα αμυντικά τους καθήκοντα και δεν κοίταξαν πως θα ανεβάσουν κι άλλο το δείκτη του σκορ, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν την οπισθοχώρηση του αντιπάλου τους και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν. Η μοναδική καλή στιγμή για τον Εργοτέλη στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 82΄ με την κεφαλιά του Ρομάνο να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και άουτ.

Νωρίτερα, στο 79΄ και 80΄ ο Λυκογιάννης βρέθηκε δύο φορές σε θέσεις βολής μέσα στην περιοχή του Εργοτέλη, αλλά την πρώτη έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στη δεύτερη ο Καβουσάκης απόκρουσε σωτήρια.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Λεβαδειακός – Εργοτέλης για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Αμπάρκιολης

Κίτρινες: Μάγκας, Πετράτσι – Σαρρής, Μπουχαλάκης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόβσκι, Γεωργίου, Μάγκας, Λυκογιάννης, Νικολακάκης, Κονέ, Κώτσιος, Ροζέριο, Μαρτίνεθ (10΄ Πετράτσι), Μάντζιος (90`+2` Ιωαννίδης), Βασιλείου (80΄ Καπό).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης):
Καβουσάκης, Πίτσος (46΄ Χαντί), Σαρρής, Καρντόζο, Μπουχαλάκης (82΄ Κούτρης), Τζανακάκης, Μεχία, Μπαντιμπανγκά, Αναστασάκος, Ρομάνο, Διαμαντάκος (72΄ Βερπακόφσκις).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.