Μια φήμη και ένα ψευδές sms είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου να σπεύσουν στις εφορίες και να υποβάλλουν αίτηση για να τους επιστραφεί η έκτακτη εισφορά, που καταβάλλουν εδώ και δύο χρόνια.

Το μήνυμα που έφτασε στα κινητά πάρα πολλών δημοσίων υπαλλήλων ανέφερε: “Ο νόμος 3986/11 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρο 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. Δύνασαι να υποβάλλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014”.

Οι υπηρεσίες των εφοριών δεν γνώριζαν το παραμικρό για κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα να επικρατήσει αλαλούμ, ενώ από τη στιγμή, που η γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων ενημέρωσε πως επρόκειτο για παραπλανητικό μήνυμα οι υπάλληλοι των ΔΟΥ ήταν υποχρεωμένοι να απαντούν αρνητικά αλλά εγγράφως σε κάθε μια από τις αιτήσεις.

Όπως αναφέρει το Mega, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία επισημαίνει προς τα μέλη της ότι με την αίτηση δεν επιστρέφεται το ποσό της εισφοράς από τις εφορίες αλλά εξασφαλίζεται η διακοπή παραγραφής προκειμένου να είναι ανοικτό το δικαίωμα της δικαστικής διεκδίκησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.