Άδικη και ανάλγητη χαρακτηρίζει την απόφαση του ΟΠΑΔ να διεκδικήσει το πόσο των 20.000€ από την οικογένεια του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, για δαπάνες που κατεβλήθησαν κατά τη διάρκεια  νοσηλείας του σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, επισημαίνει ως αυτονότητη τη συνοδεία ασθενών που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και ζητά από την πολιτική ηγεσία να λάβει θέση για τη συγκεκριμένη προκλητική διεκδίκηση του ΟΠΑΔ.

Παρακάτω ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:   1) Υγείας

                                                 κ. Άδωνι Γεωργιάδη 

2)Εργασίας

                                          κ. Ιωάννη Βρούτση

ΘΕΜΑ:   Ανάλγητη απόφαση ΟΠΑΔ για επιστροφή εξόδων νοσηλείας τραυματισμένου ειδικού φρουρού

Το 2007 στα Ζωνιανά Κρήτης, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, εν ώρα καθήκοντος, ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης.

Έξι χρόνια μετά κι ενώ εξακολουθεί νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ο ΟΠΑΔ ζητά από την οικογένειά του επιστροφή χρημάτων που δαπανήθηκαν για την κάλυψη εξόδων της, όταν τον συνόδευσαν στην παραμονή του σε κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ. Το συνολικό ποσό διεκδίκησης από τον ΟΠΑΔ ανέρχεται στα 20.000€ συμπεριλαμβανομένων τόκων.

Επειδή η αυτονόητη παροχή υπηρεσιών υγείας σε άτομα που είναι αδύνατο να αυτοεξυπηρετηθούν προϋποθέτει και την συνοδεία του ασθενή,

Επειδή ο Στάθης Λαζαρίδης τραυματίστηκε εν ώρα καθήκοντος και τέτοιου είδους διεκδικήσεις καταλύουν κάθε έννοια πρόνοιας, είναι κοινωνικά ανάλγητες και άδικες,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Ποιες είναι οι προθέσεις της προϊστάμενης πολιτικής ηγεσίας σχετικά με τη συγκεκριμένη διεκδίκηση του ΟΠΑΔ που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα;

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.