Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κατασχέθηκαν 5.800 τόνοι ακατάλληλα ξύλα – Δύο συλλήψεις

Ιανουάριος 11th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Μεγάλο φορτίο ακατάλληλων ξύλων από τη Μαλαισία κατασχέθηκε από τους επιθεωρητές του υπουργείου Περιβάλλοντος, την ώρα που έρευνα του Αστεροσκοπείου Αθηνών δείχνει ότι τα αιωρούμενα σωματίδια και ο μαύρος άνθρακας από την καύση ξύλων σημειώνουν μεγάλες υπερβάσεις στην Αθήνα και προκαλούν αιθαλομίχλη παρόμοια με αυτή του Πεκίνου.

Τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία απόβλητα ξυλείας, όπως μοριοσανίδες και κόντρα πλακέ, βάρους 5.800 τόνων, εντοπίστηκαν σε έκταση εμπόρου ξυλείας στον Ασπρόπυργο και ήδη έγιναν δυο συλλήψεις, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για περισσότερους εμπλεκόμενους.

Το φορτίο των αποβλήτων είχε φτάσει στην Ελλάδα με πλοίο που είχε ξεκινήσει από τη Μαλαισία. Αντί όμως να καταστραφεί, μέσω συνεργασίας διαφόρων εταιρειών, κατέληξε στον συγκεκριμένο χώρο στον Ασπρόπυργο, γεγονός που σημαίνει ότι πολύ πιθανόν να είχε προορισμό τα τζάκια και τις ξυλόσομπες των πολιτών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι στη διαχείριση αποβλήτων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν παράνομα για την παραγωγή στερεών καυσίμων για βιομηχανική και οικιακή χρήση, επιβαρύνοντας την ατμόσφαιρα μέσω της αιθαλομίχλης και θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

«Το μήνυμα είναι σαφές. Δεν θα ανεχτούμε καμία έκπτωση για τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος» τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

megatv

This entry was posted on Σάββατο, Ιανουάριος 11th, 2014 at 16:39 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply