Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κατάθεση ερώτησης στη βουλή από το βουλευτή Κοζάνης Γ. Κασαπίδη για την υπόθεση του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη

Ιανουάριος 11th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Άδικη και ανάλγητη χαρακτηρίζει την απόφαση του ΟΠΑΔ να διεκδικήσει το πόσο των 20.000€ από την οικογένεια του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, για δαπάνες που κατεβλήθησαν κατά τη διάρκεια  νοσηλείας του σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, επισημαίνει ως αυτονότητη τη συνοδεία ασθενών που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και ζητά από την πολιτική ηγεσία να λάβει θέση για τη συγκεκριμένη προκλητική διεκδίκηση του ΟΠΑΔ.

Παρακάτω ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:   1) Υγείας

                                                 κ. Άδωνι Γεωργιάδη 

2)Εργασίας

                                          κ. Ιωάννη Βρούτση

ΘΕΜΑ:   Ανάλγητη απόφαση ΟΠΑΔ για επιστροφή εξόδων νοσηλείας τραυματισμένου ειδικού φρουρού

Το 2007 στα Ζωνιανά Κρήτης, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, εν ώρα καθήκοντος, ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης.

Έξι χρόνια μετά κι ενώ εξακολουθεί νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ο ΟΠΑΔ ζητά από την οικογένειά του επιστροφή χρημάτων που δαπανήθηκαν για την κάλυψη εξόδων της, όταν τον συνόδευσαν στην παραμονή του σε κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ. Το συνολικό ποσό διεκδίκησης από τον ΟΠΑΔ ανέρχεται στα 20.000€ συμπεριλαμβανομένων τόκων.

Επειδή η αυτονόητη παροχή υπηρεσιών υγείας σε άτομα που είναι αδύνατο να αυτοεξυπηρετηθούν προϋποθέτει και την συνοδεία του ασθενή,

Επειδή ο Στάθης Λαζαρίδης τραυματίστηκε εν ώρα καθήκοντος και τέτοιου είδους διεκδικήσεις καταλύουν κάθε έννοια πρόνοιας, είναι κοινωνικά ανάλγητες και άδικες,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Ποιες είναι οι προθέσεις της προϊστάμενης πολιτικής ηγεσίας σχετικά με τη συγκεκριμένη διεκδίκηση του ΟΠΑΔ που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα;

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

This entry was posted on Σάββατο, Ιανουάριος 11th, 2014 at 09:21 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply