Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βάτραχος πάγωσε αναζητώντας ταίρι

10 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Το αμφίβιο έχασε τη ζωή του σε παγωμένη λίμνη της Νορβηγίας
Βάτραχος πάγωσε αναζητώντας ταίριΠορτραίτα ενός βατράχου που πάγωσε σε μια λίμνη της Νορβηγίας κατέγραψε ο φωτογράφος Svein Nordrum.

Το άτυχο αμφίβιο πιστεύεται ότι ξεγελάστηκε από μια ξαφνική άνοδο της θερμοκρασίας που το ώθησε να βγει έξω και να αναζητήσει ταίρι. Έτσι επιχείρησε να διασχίσει την παγωμένη λίμνη Bindingsvann, έξω από το Όσλο.

Ωστόσο, καθώς η λίμνη πάγωσε ξανά το βράδυ, ο βάτραχος δεν πρόλαβε να επιστρέψει σε νάρκη και πέθανε από το κρύο, όπως αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη τον Silviu Perovan, που ασχολείται με τη διατήρηση της πανίδας.

«Είναι αρκετά συχνό να δεις βατράχους να διασχίζουν περιοχές καλυμμένες από χιόνι. Μερικοί βάτραχοι πέφτουν σε χειμέρια νάρκη στο νερό, αλλά οι περισσότεροι στη στεριά κοντά σε νερό. Νομίζω ότι για κάποιο λόγο ο βάτραχος ενεργοποιήθηκε ξανά κατά τη διάρκεια της νάρκης. Πιθανότατα υπήρξε κάποια πιο ζεστή περίοδος που οδήγησε τον βάτραχο να “ξυπνήσει”, ίσως για αναπαραγωγή», δήλωσε.

«Ήμουν έξω και έκανα πατινάζ για κάποιες ώρες και ξαφνικά είδα κάτι στην επιφάνεια του πάγου. Όταν κοίταξα, ήταν ένας βάτραχος, παγωμένος και άκαμπτος. Έμεινα έκπληκτος. Δεν είχα δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο», περιγράφει ο 54χρονος Svein Nordrum.

newsbeast

This entry was posted on Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, 2014 at 20:53 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply