Εντατικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος δεν επέστρεψε από άδεια που πήρε από τις φυλακές Κορυδαλλού και παραμένει άφαντος, την ώρα που παραμένουν αναπάντητα τα σοβαρά ερωτήματα που έχουν προκύψει για την εύνοια με την οποία αντιμετωπίστηκε στις φυλακές ο αδίστακτος τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη.

Τα ερωτήματα, μάλιστα, γίνονται ακόμη μεγαλύτερα, μετά και την απίστευτη αποκάλυψη ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πήγε στην πτερυγα όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι για τους Πυρήνες της Φωτιάς και έκαναν μαζί ρεβεγιόν.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος εξέτιε την ποινή του στις γυναικείες φυλακές μαζί με τους Γιωτόπουλο, Κουφοντίνα, και Τζωρτζάτο, μεταφέρθηκε στις ανδρικές φυλακές και μάλιστα στην 5η πτέρυγα όπου κρατούνται ποινικοί, γεγονός που του επέτρεπε να προαυλίζεται μαζί με κατηγορουμένους για συμμετοχή στους “Πυρήνες της Φωτιάς”.

Ο “Μανώλης” της 17 Νοέμβρη έλαβε 7 άδειες από τις φυλακές μέσα σε διάστημα 15 μηνών, με πρώτη αυτή τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν έναν χρόνο νωρίτερα είχε βάλει φωτιά στο κελί του, καίγοντας κουβέρτες και σεντόνια, κάτι που σίγουρα δεν συνιστά δείγμα καλής διαγωγής μέσα στη φυλακή. Μάλιστα, ο Χριστόδουλος Ξηρός, όπως λέει ο ίδιος ο πατέρας του, έκανε τον περασμένο Αυγουστο διακοπές στην Ικαρία!

Οι άδειες δίνονταν παρότι, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Τα Νέα”, η Ασφάλεια, με έγγραφο που είχε στείλει τον περασμένο Ιούνιο, είχε ενημερώσει τις δικαστικές αρχές ότι μεγαλος αριθμος από βαρυποινίτες παίρνουν άδεια αλλά δεν επιστρέφουν στις φυλακές και ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη δημόσια ασφάλεια.

Από τις φυλακές απαντούν ότι είχαν ενημερώσει με έγγραφό τους μία εβδομάδα πριν πάρει την άδεια ο Ξηρός και μάλιστα με έγγραφο με ημερομηνία 24 Δεκεμβρίου τους διοικητές του τμήματος Καλλικράτειας, τον διοικητή του Κορυδαλλού και την Αντιτρομοκρατική, ενώ με νεότερο έγγραφο με ημερομηνία 1η Ιανουαρίου, όταν δηλαδή πήρε την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός, οι φυλακές ενημέρωσαν εκ νέου την αστυνομία.

Tην ίδια ώρα -όπως προαναφέρθηκε- σάλο προκαλεί και η αποκάλυψη που έκανε το Vima.gr και η εφημερίδα “Έθνος” για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του Χριστόδουλου Ξηρού μαζί με προφυλακισμένους από τους “Πυρήνες της Φωτιάς”, καθώς θεωρείται αδιανόητο ένας αδίστακτος τρομοκράτης να περνάει από την 5η πτέρυγα όπου κρατείται και να πηγαίνει στην 1η πτέρυγα για να κάνει Παραμονή Πρωτοχρονιάς με άλλους κατηγορούμενους για τρομοκρατία!

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη αυτό και αν ο Ξηρός πήρε άδεια για να το κάνει, ενώ σωφρονιστικοί αναφέρουν ότι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα κελιά της κάθε πτέρυγας είναι όλα ανοιχτά, χωρίς ωστόσο η μία πτέρυγα να είναι σε επαφή με την άλλη.

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τον γραμματέα Σωφρονιστικής Πολιτικής να ζητεί τη διενέργεια έρευνας για τη βασιμότητα των καταγγελλομένων, αλλά και για να ελεχθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες υπαλλήλων. Στο πλαίσιο της έρευνας και μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση αποφασίστηκε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων για 3 υπαρχιφύλακες και 5 σωφρονιστικούς υπαλλήλους της πρώτης και της πέμπτης πτέρυγας των φυλακών.

Προς αναζήτηση των όποιων στοιχείων, η διευθύντρια των φυλακών, μέλος του συμβουλίου που έδωσε την άδεια, μελετά καρέ-καρέ το υλικό από τις κάμερες στους κοινόχρηστους χώρους.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει, όμως, και η σχέση που είχε αναπτύξει μεσα στις φυλακές ο Ξηρός με ποινικούς οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία έχουν επαφές και με τη νέα γενιά των τρομοκρατών.

Οι άδειες του Χριστόδουλου Ξηρού ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει “πόλεμος” μεταξύ της Ένωσης Εισαγγελέων και του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ο οποίος είχε αφήσει σαφείς αιχμές σε βάρος της Δικαιοσύνης για παραλείψεις. Στην ανακοίνωσή τους, πετούν το μπαλάκι της απόφασης στα άλλα δύο μέλη του συμβουλίου των φυλακών, παρά το γεγονός ότι και ο εισαγγελέας συμφώνησε για λήψης της άδειας.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.