«Καθάρισε» ο Ολυμπιακός, προβάδισμα ο Αιγινιακός

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ.Καραϊσκάκης» και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Με δέκα παίκτες τελείωσε τον αγώνα ο Αστέρας λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του Μπαράλες στο 44′, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 22/1 στην Τρίπολη.

Νωρίτερα, ο Αιγινιακός έκανε την έκπληξη και νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο (έχασε πέναλτι στο φινάλε), παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς στη Ν.Σμύρνη.

Την Πέμπτη, ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο Καυτανζόγλειο από τον Ηρακλή και ο Ολυμπιακός Βόλου θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Μαγούλας.

Ολυμπιακός – Αστέρας 4-0

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στον αγώνα και στο 16′ κέρδισε πέναλτι μετά από σπρώξιμο του Τσαμπούρη στον Βάις. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσόρι Ντομίνγκες που δεν αστόχησε (17′). Ο Αστέρας παραλίγο να ισοφαρίσει στο 34′, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Ουσέρο σταμάτησε στο σώμα του Χολέβα.

Ο Ολυμπιακός ένα λεπτό αργότερα (35′) διπλασίασε τα τέρματα του όταν ο τερματοφύλακας του Αστέρα, Ερνάντεζ, δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα μετά από χαμηλή σέντρα του Χολέβα και έτσι αυτή κατέληξε στον αμαρκάριστο Κάμπελ που εύκολα έκανε το 2-0. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες αφού ο Μπαράλες αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Στην επανάληψη, έχοντας την αριθμητική υπεροχή, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» την πρόκριση, αφού στο 56′ ο Μπονγκ έκανε το 3-0 σε κενή εστία μετά από γύρισμα του Μανιάτη, ενώ στο 60′ ο Ολαϊτάν μετά από τραγικό λάθος του Ερνάντεζ διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Στο 70΄ πέρασε στον αγώνα ο Πελέ στην θέση του Ντομίνγκες κάνοντας έτσι την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Καβάλας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χολέμπας – Μπαράλες, Κάφα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μπαράλες (2η κίτρινη)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Παπάζογλου, Χολέμπας, Σιόβας (46′ Μπονγκ), Μανωλάς, Μανιάτης (63′ Μασάντο), Εντινγκά, Κάμπελ, Βάις, Ντομίνγκες (70′ Πελέ), Ολαϊτάν
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ, Τσάμπουρης, Κοντοές, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Εντό, Ουσέρο, Μουνάφο (72′ Καράσκο), Ουρτάδο (46′ Χουάνμα), Κάφα (65′ Σανκαρέ), Μπαράλες


Αιγινιακός – Πανιώνιος 1-0

Προβάδισμα για πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου πήρε ο Αιγινιακός που νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στην Κατερίνη, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων. Το γκολ του ματς σημείωσε στο 65′ με πέναλτι ο Γιαζιτζόγλου, ενώ ο Πανιώνιος έχασε πέναλτι με τον Κολοβό στο 89′. Η ρεβάνς θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου στη Νέα Σμύρνη.

Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν στο 7′ σουτ του Κολοβού να φεύγει λίγο άουτ, ενώ οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο επόμενο λεπτό με το σουτ του Μίτροφ, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος. Στο 15′ το σουτ του Φαμπίνιο πέρασε άουτ, ενώ στο 40′ ο Δεμιρτζόγλου έκανε το σουτ, αλλά ο Γκέσιος δεν μπόρεσε να κάνει από κοντά την προβολή.

Στο 65′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν με το πέναλτι του Γιαζιτζόγλου, το οποίο κέρδισε ο Γκέσιος σε ανατροπή από τον Παπαδόπουλο. Ο Πανιώνιος κέρδισε πέναλτι στο 89′ με τον Καμπάνταη σε ανατροπή από τον Κιβρακίδη, ωστόσο την εκτέλεση του Κολοβού απέκρτουσε ο Τόλιος.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Χατζής, Κιβρακίδης – Κουλουχέρης, Ντούνης, Παπαδόπουλος, Λάσνικ

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Κιβρακίδης, Γιαζιτζόγλου, Σαμαράς, Λιόλιος, Φαμπίνιο, Δεμιρτζόγλου (90+1΄ Δήμου), Χατζής, Πέντα, Γκέσιος (84΄ Γεωργίου), Μιτροφ (69΄ Κουτσοσπύρος).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Παπαδόπουλος, Πάνος, Λάσνικ, Κουλουχέρης, Ντούνης (63΄ Μπούζας), Λαμπρόπουλος, Καλτσάς, Αραβίδης (75΄ λ. τρ. Καμπάνταης), Κούρος, Παντίδος (77΄ Παναγιωτούδης), Κολοβός.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου

Αιγινιακός-Πανιώνιος 1-0
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 4-0

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου
17:30 Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Μαγούλας
20:00 Ηρακλής-ΠΑΟΚ

Εχουν γίνει οι αγώνες:
ΟΦΗ-Καλλονή 0-1
Παναιτωλικός-Ατρόμητος 0-2
Απόλλων Σμύρνης-Νίκη Βόλου 3-1
Παναθηναϊκός-Ηρακλής Ψαχνών 3-0

Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 15, 16, 22 και 23 Ιανουαρίου.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.