Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – Εντάλματα σύλληψης σε βάρος πρώην μελών του ΤΤ και γνωστών επιχειρηματιών

Ιανουάριος 9th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - 15 εντάλματα σύλληψης μεταξύ των οποίων και γνωστών επιχειρηματιώνΕντάλματα σύλληψης εναντίον κορυφαίων επιχειρηματιών της χώρας αλλά και πρώην μελών της διοίκησης του ΤΤ εκδόθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης από τον ανακριτή διαφθοράς, Νικόλαο Ανδρεάδη για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων από το ΤΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντάλματα έχουν εκδοθεί μεταξύ άλλων για τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «Αλφα», Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος εισήχθη και νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο, τους πρώην διοικητές του ΤΤ, Άγγελο Φιλιππίδη και Κλέωνα Παπαδόπουλο, τον επιχειρηματία Κυριάκο Γριβέα – για τον οποίο έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα καθώς είναι κάτοικος Λονδίνου – και την σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα, τον Κύπριο εφοπλιστή Έλληνα, τον Χ. Σιγανό, πρώην στέλεχος του ΤΤ και τον Μάριο Βαρότση, πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΤΤ, ο οποίος φέρεται να έχει ήδη συλληφθεί.

Ένταλμα για παράνομες δανειοδοτήσεις έχει εκδοθεί και εις βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος είναι  προφυλακισμένος για άλλη υπόθεση.

Τα εντάλματα εκδόθηκαν μετά την ολοκλήρωση εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς διαφθοράς για δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ από το ΤΤ χωρίς την τήρηση του νόμου.

Συνολικά τα εντάλματα σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται σε περισσότερα από 10 από τα οποία ορισμένα είναι διεθνή, διότι οι καταζητούμενοι είναι κάτοικοι εξωτερικού.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι απιστία, απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η ζημία για το ΤΤ, σύμφωνα με τη δικογραφία, φαίνεται να ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 9th, 2014 at 09:52 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply