Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η πενθήμερη άδεια των… έξι ημερών του Χριστόδουλου Ξηρού – Οι πέντε όροι: ποιους μπορούσε να βλέπει, πότε έπρεπε να γυρίσει στη φυλακή – Τα έγγραφα

Ιανουάριος 9th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ερευνάται αν τον βοήθησαν να αποδράσει συγγενικά του πρόσωπα

Πέντε μέρες ολογράφως και… 6 σε παρένθεση, συν δυο μέρες οδοιπορικά ήταν η διάρκεια της άδειας που δόθηκε από την 1η Ιανουαρίου στον Χριστόδουλο Ξηρό. Έπρεπε να γυρίσει αύριο στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά δεδομένου πως από το πρωί της Δευτέρας αγνοούνται τα ίχνη του, μάλλον δεν προτίθεται να εμφανιστεί.

Σύμφωνα με το έγγραφο της άδειας που βλέπει το φως της δημοσιότητας, ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη πήρε την άδεια με πέντε όρους:

Α) Να εμφανιστεί στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Καλλικράτειας στη Χαλκιδική για να δηλώσει την άφιξή του
Β) Να μένει στο σπίτι των γονιών του και να μην απομακρυνθεί από το νομό καθ’ όλη τη διάρκεια της άδειάς του
Γ) Να εμφανίζεται καθημερινά (υπογραμμισμένο στο έγγραφο) στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώνει την παρουσία του
Δ) Μπορούσε να επισκέπτεται το σπίτι της αδερφής του στη Θεσσαλονίκη
Ε) Να τον μεταφέρει στις φυλακές η αδερφή του, Κλειώ Ξηρού

Η επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού έπρεπε να γίνει στις 9 Ιανουαρίου, ενώ η άδειά του άρχισε την Πρωτοχρονιά.

 

Τον ψάχνουν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη

Και ενώ ο «Μανώλης» της 17Ν παραμένει άφαντος για τρίτο 24ωρο, η αστυνομία εντείνει την πίεση στους συγγενείς του για να μάθει ποιος τον είδε τελευταία φορά και πότε.

Εκτίμηση των αστυνομικών αρχών είναι πως ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δεν κρύβεται σε κάποια πόλη της επαρχίας αλλά είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, πατέρα Τριαντάφυλλο, ο Χριστόδουλος Ξηρός πήγε στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Καλλικράτειας για να δώσει το παρόν, ως όφειλε σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους, στις 10:30 το πρωί της Κυριακής.
Εκεί, τον συνόδευσε ένας 20χρονος Μπαγκλαντεσιανός, πρώην συγκρατούμενος του Σάββα Ξηρού στον Κορυδαλλό, που όταν αποφυλακίστηκε τον έστειλε στους γονείς του στη Χαλκιδική κι από τότε μένει μαζί τους.

Ο πατέρας Τριαντάφυλλος Ξηρός είπε πως ο Χριστόδουλος γύρισε σπίτι μετά το αστυνομικό τμήμα, χαιρέτισε τη μητέρα του και είπε πως πάει μια βόλτα στη θάλασσα.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα πάντα με τον πατέρα του, μόνο την πρώτη φορά που πήρε άδεια από τις φυλακές υπήρχε αστυνομική παρουσία έξω από το σπίτι της οικογένειας και ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Καταθέτουν οι συγγενείς

Από το πρωί της Κυριακής, δεν τον έχει δει κανείς. Η αστυνομία θεωρεί πως ο Ξηρός δεν απέδρασε μόνος του. Κάποιος τον βοήθησε να εξαφανιστεί. Δεν αποκλείουν ακόμη και να είναι κάποιος από το κοντινό του περιβάλλον.

Γι’ αυτό επιμένουν στις καταθέσεις συγγενών του και δεν αποκλείουν ακόμη και τη σύλληψη κάποιου, σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως τον βοήθησε να εξαφανιστεί από προσώπου γης!

Οι αστυνομικοί επιμένουν και ρωτούν συνεχώς τους συγγενείς του Χριστόδουλου Ξηρού πότε τον είδαν για τελευταία φορά ή με ποιους είχε επαφές κάθε φορά που έπαιρνε άδεια από τις φυλακές.

Το βράδυ της Τρίτης, μάλιστα, στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης κατέθεσαν όλοι οι συγγενείς του και ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη αδελφός του, Βασίλης Ξηρός, ο οποίος μένει στην πόλη.

Εκτίμηση των αστυνομικών αρχών είναι πως ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη προετοίμαζε εδώ και καιρό την απόδρασή του.
Παράλληλα, είχε ήδη διαταχθεί έρευνα από τις δικαστικές αρχές για τις πληροφορίες ότι είχε συχνά επαφή μέσα στον Κορυδαλλό με προφυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Δημοσιεύματα ανέφεραν πως έκανε ρεβεγιόν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μαζί με τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης Συνωνοσία των Πυρήνων της Φωτιάς μέλη της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πειραιά έχει διατάξει έρευνα για το αν έχουν βάσει αυτά τα δημοσιεύματα.

Πυρά δικαστών κατά Δένδια

Δυσαρέσκεια εξέφρασε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, σχετικά με ευθύνες δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι άφησαν να παρέλθει το 18μηνο και να αφεθούν ελεύθεροι κρατούμενοι.

Το ΔΣ της Ένωσης εκφράζει δυσαρέσκεια για «την απλότητα με την οποία όργανα της πολιτείας και φορείς της ενημέρωσης προσεγγίζουν ζητήματα απονομής της Δικαιοσύνης ευρισκόμενα, πέραν της αρμοδιότητάς τους, και των οποίων την ουσία μάλλον αγνοούν».

Ακόμη, δικαστές και εισαγγελείς καλούν τους εκπροσώπους της πολιτείας και των ΜΜΕ «να αντιδρούν με σώφρονα τρόπο όσον αφορά τα ζητήματα λειτουργίας και απονομής της ποινικής Δικαιοσύνης, να ασκούν δε τη συναφή κριτική τους στο πλαίσιο, που διαγράφουν το Σύνταγμα, ο νόμος και τα πέραν αμφισβήτησης γνωστά δεδομένα της εκάστοτε υπόθεσης».

newsit

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 9th, 2014 at 08:40 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply