Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Δεν φρέναρε ο οδηγός του λεωφορείου”

Ιανουάριος 9th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μιας 22χρονης φοιτήτριας στο MEGA, η οποία ρίχνει ευθύνη στον οδηγό για τη σύγκρουση του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας με σταματημένη νταλίκα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο κοπέλες.

“Ήμουνα στη μέση του λεωφορείου από τη μεσαία πόρτα επιβίβασης και ήμουν ξαπλωμένη και χτύπησα το κεφάλι μου. Όλα τα καθίσματα είχαν γίνει ένα πράγμα από εμένα και μπροστά, είχε γίνει μια μάζα το λεωφορείο με τη νταλίκα”, λέει η 22χρονη.

Στην μαρτυρία της η κοπέλα που βγήκε ζωντανή μέσα από τα συντρίμμια του λεωφορείου του ΚΤΕΛ λέει πως ο οδηγός από την αρχή του ταξιδιού οδηγούσε επικίνδυνα.

“Ο οδηγός δεν πήγαινε από την αρχή καλά, σε μια στροφή έξω από τα Γιάννενα μπήκε με μεγάλη ταχύτητα, η οποία ήταν κλειστή και πήγε να πέσει εκεί το λεωφορείο, και σε κάποιο άλλο σημείο που δεν ήταν ευθεία δεν μπορούσε να κρατήσει σε πορεία το λεωφορείο, του έφευγε” αναφέρει.

Όλα έγιναν ξαφνικά και κανείς από τους επιβάτες δεν πρόλαβε να αντιδράσει αφού όπως περιγράφει, ο οδηγός του λεωφορείου ούτε καν φρέναρε πριν από τη σύγκρουση.

“Όταν τρακάραμε δε φρέναρε έπεσε πάνω με δύναμη και το μόνο που καταλάβαμε ήταν το μπαμ που έγινε και εκείνη τη στιγμή να μας βγάζουν έξω, γίναν όλα σε δευτερόλεπτα” σημειώνει.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και της Τροχαίας Θεσσαλονίκης ευθύνη για το δυστύχημα φέρει ο οδηγός του λεωφορείου αφού οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν καλές και είχε ορατότητα.

Από τους 22 τραυματίες, στην πλειοψηφία τους φοιτητές που επέστρεφαν στις σχολές τους από τις διακοπές των γιορτών, οι 10 έχουν πάρει εξιτήριο. Από όσους νοσηλεύονται πιο σοβαρά είναι ο οδηγός του λεωφορείου που έχει ακρωτηριαστεί και βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και μια κοπέλα που έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

megatv

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 9th, 2014 at 12:28 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply