Το Συμβούλιο Εφετών είχε κάνει δεκτό το αίτημά του να αποφυλακιστεί

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Σακκάς, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», για παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Τον περασμένο Ιούλιο, το Συμβούλιο Εφετών είχε κάνει δεκτό το αίτημά του να αποφυλακιστεί, αντικαθιστώντας την προσωρινή κράτηση από αυστηρότατους περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Ο Κ.Σακκάς παρέμενε προφυλακισμένος επί 31 μήνες, πέραν κάθε νόμιμου ορίου, χωρίς να δικαστεί. Ο ίδιος μάλιστα είχε κάνει απεργία πείνας επί 38 ημέρες.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απογόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αφαίρεση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Κάλεσμα συμπαράστασης, το βράδυ της Τρίτης, 8:30, έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, καλεί ο διακτυακός τόπος indymedia. Στην ανακοίνωσή κάνει λόγο για «πραξικοπηματική επιχείρηση επανεγκλεισμού του συντρόφου ένα μήνα πριν το τέλος της δίκης».

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.