Το Ινστιτούτο Παστέρ κατέγραψε τα πρώτα κρούσματα της γρίπης Η1Ν1

Πιο αργά απο ο,τι συνήθως έφτασε η εποχική γρίπη στην ΕλλάδαΠιο αργά από ό,τι συνήθως ξεκίνησε φέτος η περίοδος έξαρσης της γρίπης στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρώπη. Τα πρώτα κρούσματα που κατέγραψε το Ινστιτούτο Παστέρ αφορούν τη γρίπη Η1Ν1, γνωστή και ως πανδημική «γρίπη των χοίρων».

Το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος του Ινστιτούτου Παστέρ επιβεβαίωσε τα πρώτα κρούσματα την εβδομάδα 23- 29 Δεκεμβρίου, ενώ την πρώτη εβδομάδα του 2014 παρουσιάστηκε αυξητική τάση. Τα τέσσερα πρώτα κρούσματα αφορούν νοσηλευόμενους ασθενείς.

Όλα τα περιστατικά αφορούν τον ιό A(H1N1)pdm09, είναι όμως ακόμα νωρίς για να προβλεφθεί ποιό στέλεχος θα επικρατήσει τελικά κατά τη χειμερινή περίοδο 2013-2014.

Στη νότια Ελλάδα καταγράφεται επιπλέον αύξηση των κρουσμάτων και από άλλους ιούς του αναπνευστικού, όπως των ρινοϊών, των ιών της παραγρίπης και του ανθρώπινου συγκυριακού ιού (RSV) τύπου Α και Β.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.