Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι στόχος είναι να επαναδραστηριοποιηθεί στον χώρο της ένοπλης βίας
Επιστροφή του Ξηρού στη βία φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.Με την εν εξελίξει προσπάθεια ανασύστασης του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης» συνδέει η ΕΛ.ΑΣ. την εξαφάνιση του καταδικασμένου για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλου Ξηρού.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή», ο 56χρονος καταδικασθείς σε 6 φορές ισόβια τρομοκράτης παραβίασε τους περιοριστικούς όρους αδείας διάρκειας 9 ημερών που του χορηγήθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού και από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα θεωρείται φυγάς και αναζητείται.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτίμησαν χθες ότι στόχος του Χριστόδουλου Ξηρού είναι να επαναδραστηριοποιηθεί στον χώρο της ένοπλης βίας, κάτι που επεσήμανε με δήλωσή του στην «Κ» και ο συνήγορός του κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης: «Η χρονική συγκυρία επιτάσσει την αφύπνιση της κοινωνίας. Ο Χριστόδουλος Ξηρός θα επιστρέψει στη φυλακή μόνο εάν βρεθεί και συλληφθεί».

Ο 56χρονος φυγάς είχε λάβει 9ήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται προκειμένου, φαινομενικά τουλάχιστον, να επισκεφθεί συγγενικά του πρόσωπα στη Χαλκιδική. Η άδειά του ξεκινούσε την 1η και έληγε στις 9 Ιανουαρίου.

Ο 56χρονος ήταν υποχρεωμένος να διαμένει στο σπίτι των γονιών του στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής, ενώ του είχε χορηγηθεί (για πρώτη φορά) ειδική άδεια ώστε να μπορεί να επισκέπτεται αυθημερόν την αδελφή του που διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Αστυνομικές πηγές λένε ότι μέχρι και την περασμένη Κυριακή ο Ξηρός έδινε κανονικά το «παρών» στο Α.Τ. Ν. Καλλικράτειας. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, συνοδευόταν άλλοτε από την αδελφή του (που και αυτή είχε επισκεφθεί τη Χαλκιδική από τη Φλώρινα όπου διαμένει μόνιμα) και άλλοτε από τα ανίψια του.

Ήταν η 7η ολιγοήμερη άδεια που του χορηγήθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα. Όλες οι προηγούμενες αφορούσαν επίσκεψη και διαμονή του στο πατρικό του σπίτι στη Ν. Καλλικράτεια και μία στην Ικαρία.

Μιλώντας χθες στην «Κ», στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης αποκάλυψε ότι διεξάγεται έρευνα ώστε να διαπιστωθεί εάν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Χριστόδουλος Ξηρός, που κρατείται στην Ε΄ πτέρυγα, μετέβη στην Α΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και συναντήθηκε με φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Κείμενο, εξάλλου, για τη φυγή του Ξηρού ανάρτησε χθες στο Διαδίκτυο ο «πυρήνας φυλακής» των «Πυρήνων». Ξεκινούσε με τη φράση «ο αντάρτης πόλης Χριστόδουλος Ξηρός διασχίζει τη χώρα της ελευθερίας» και κατέληγε με τη φράση «η εποχή της επίθεσης ξεκίνησε». Χθες, μετά το τέλος προγραμματισμένης συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας επεσήμανε ότι «δυστυχώς για την πατρίδα μας, η εσωτερική τρομοκρατία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα» και ζήτησε από τους πολιτειακούς παράγοντες να εκτελούν τον θεσμικό τους ρόλο. Στην πρόσφατη, εξάλλου, συνέντευξή του στην «Κ», ο κ. Δένδιας είχε χαρακτηρίσει «κολοσσιαίας σημασίας παράλειψη» την απελευθέρωση των Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα, που επίσης διαφεύγουν και καταζητούνται. Μάλιστα, αρκετοί στην ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν ανησυχία και για μια πιθανή σύμπραξη των Ξηρού και Μαζιώτη.

 newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.