Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία, καθώς ο καταδικασμένος για τη 17Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός δεν έδωσε το παρών στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας στη Χαλκιδική, την  Δευτέρα, ενώ βρίσκεται σε 9ημερη άδεια λόγω των εορτών.

Η άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη, ωστόσο σύμφωνα με τους όρους της άδειάς του οφείλει να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα κάθε μέρα.

Ο δικηγόρος του κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης αναφερόμενος στην εξαφάνιση του εντολέα του είπε πως πρόκειται για «πολιτική στάση, συνεπή με την επαναστατική δράση του».

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε: «Δεν είχα επικοινωνία μαζί του, ωστόσο η μακροχρόνια σχέση μας, μου επιτρέπει να πω πως πρόκειται για πολιτική απόφαση, απόλυτα συνεπή με την επαναστατική του δράση».

«Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του», συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης. «Σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα», προσέθεσε.

Σε ερώτηση εάν αυτό σημαίνει ότι αποφάσισε να αποδράσει, ο δικηγόρος του Χρ.Ξηρού απάντησε θετικά και έκανε λόγο για «κάποια αιτήματα που υπάρχουν σήμερα, που ίσως τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση».

Η αστυνομία έχει αρχίσει εντατικές έρευνες στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού.

Παράλληλα, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου μεταφέρθηκε σήμερα τα ξημερώματα ο Σάββας Ξηρός, καθώς η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

Την αντίδραση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας έχουν προκαλέσει τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τη φύλαξη του Σάββα Ξηρού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση, ανήμερα των Θεοφανείων, με τίτλο «Φρούρηση κρατουμένου ειδικής κατηγορίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας» με παραλήπτες τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι: «Σύμφωνα με διαταγή που εξέδωσε η Α.Δ. Λάρισας, σε καθημερινή βάση δεκάδες συνάδελφοι θα απασχολούνται με τη φύλαξη του. Το επιχειρησιακό σχέδιο της εν λόγω διαταγής δε πρόκειται να το σχολιάσουμε. Αυτό καλύτερα ας το πράξουν οι διοικητές των υπηρεσιών, οι οποίες πλέον αδυνατούν να εκτελέσουν έστω και τις βασικές λειτουργίες τους».

Όπως σημειώνεται στα μέτρα θα συμμετέχουν όλοι οι διαθέσιμοι αστυνομικοί ενδεχομένως κι όσοι βρίσκονται σε ρεπό και παράλληλα διατάχθηκαν οι άντρες της ομάδας Ζ να εκτελούν καθημερινά 8ωρες βάρδιες. Ταυτόχρονα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών τονίζουν πως συνάδελφοι τους από περιφερειακά αστυνομικά τμήματα διατάχθηκαν να εκτελούν υπηρεσία στο νοσοκομείο ακόμα και ως διμοιρία των ΜΑΤ.

Τόσο ο Χριστόδουλος Ξηρός όσο και ο Σάββας Ξηρός είναι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει λάβει και κατά το παρελθόν ολιγοήμερη άδεια εξόδου από τη φυλακή, χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης

Στην επανεξέταση του όλου νομοθετικού πλαισίου χορήγησης αδειών σε κατάδικους, και ειδικά σε όσους εκτίουν ποινές για τρομοκρατικές ενέργειες, δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή τη μη εμφάνιση του κρατουμένου Χριστόδουλου Ξηρού στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του _ κατά τη διάρκεια άδειας που είχε λάβει από το αρμόδιο Συμβούλιο του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.

«Το ευεργέτημα  της άδειας των κρατουμένων, που προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς  σωφρονιστικούς κανόνες και τον Σωφρονιστικό Κώδικά μας,  δεν μπορεί να μετατρέπεται σε μέσο αμφισβήτησης των θεσμών της χώρας και  υπονόμευσης της αντεγκληματικής πολιτικής της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Επανεξετάζουμε το όλο νομοθετικό πλαίσιο  χορήγησης αδειών σε κατάδικους και ειδικά της συγκεκριμένης κατηγορίας κρατουμένων».

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.