Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνελήφθη ο Κώστας Σακκάς των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Ιανουάριος 8th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Το Συμβούλιο Εφετών είχε κάνει δεκτό το αίτημά του να αποφυλακιστεί

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Σακκάς, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», για παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Τον περασμένο Ιούλιο, το Συμβούλιο Εφετών είχε κάνει δεκτό το αίτημά του να αποφυλακιστεί, αντικαθιστώντας την προσωρινή κράτηση από αυστηρότατους περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Ο Κ.Σακκάς παρέμενε προφυλακισμένος επί 31 μήνες, πέραν κάθε νόμιμου ορίου, χωρίς να δικαστεί. Ο ίδιος μάλιστα είχε κάνει απεργία πείνας επί 38 ημέρες.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απογόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αφαίρεση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Κάλεσμα συμπαράστασης, το βράδυ της Τρίτης, 8:30, έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, καλεί ο διακτυακός τόπος indymedia. Στην ανακοίνωσή κάνει λόγο για «πραξικοπηματική επιχείρηση επανεγκλεισμού του συντρόφου ένα μήνα πριν το τέλος της δίκης».

το βήμα

This entry was posted on Τετάρτη, Ιανουάριος 8th, 2014 at 09:12 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply