Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Δεν θεωρώ προσωπική μου ήττα την κατάργηση του 25ευρου»

Ιανουάριος 8th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Γεωργιάδης: Πρότασή μου και του Γ. Στουρνάρα η αύξηση σε τσιγάρα και καπνό

«Δεν θεωρώ προσωπική μου ήττα την κατάργηση του 25ευρου»Μπορεί το μέτρο των 25 ευρώ να μην «πέρασε» τελικά, όμως, ο υπουργός Υγείας, όπως είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, συνεχίζει να πιστεύει ότι είναι σωστό.

Ο κ. Γεωργιάδης μετά την κόντρα που επικράτησε και τις «φωνές» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητούσαν την απόσυρσή του, υποστήριξε ότι: «η κυβερνητική σταθερότητα είναι δεδομένη».

Και τόνισε: «Είχα πει ότι αν υπάρξει ισοδύναμο, να το αποσύρουμε. Όταν ένα μέτρο δεν θα ισχύει, θα πρέπει να λέμε τι μπαίνει στη θέση του». Πρόσθεσε ακόμη ότι «το ΕΣΥ είχε υπολογίσει 40 εκατομμύρια, απλώς, θα τα πάρει από διαφορετική πηγή». Σχολίασε όμως και το τι συμβαίνει με την περίθαλψη των πολιτών άλλων χωρών, λέγοντας: «Ζητήσαμε και πήραμε 80 εκατομμύρια από την Ε.Ε. για την περίθαλψη πολιτών άλλων χωρών. Γι’ αυτά τα χρήματα συνεννοούμαστε με την Ευρώπη κι αυτά θα βαρύνουν τον κοινοτικό προϋπολογισμό».

Αναφέρθηκε και στην αύξηση των τσιγάρων και του καπνού λέγοντας ότι έγινε από κοινού με τον Γιάννη Στουρνάρα.
Ξεκαθάρισε πάντως ότι: «Δεν θεωρώ προσωπική μου ήττα την κατάργηση του 25ευρου στα νοσοκομεία».

Μιλώντας και για το ένα ευρώ ανά συνταγή που ισχύει από σήμερα, είπε ότι: «αποδίδεται στον ΕΟΠΥΥ, δεν το κρατάει ο φαρμακοποιός», τονίζοντας ότι αυτό το μέτρο ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

newsbeast

This entry was posted on Τετάρτη, Ιανουάριος 8th, 2014 at 10:41 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply