Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Buffalo Berry: Η νέα σούπερ-τροφή από τη Ντακότα

5 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

http://www.seedman.com/image/bn20.jpgΜούρα υπάρχουν πολλά και ήδη γνωρίζουμε τα blueberries, τα blackberries, τα cranberries, καθώς και τις πολλές και σημαντικές ιδιότητες που αυτά κρύβουν για την υγεία μας.

Ήρθε, όμως, η ώρα να γνωρίσουμε τα Buffalo Berry ή αλλιώς shepherdia argentea, ένα είδος μούρου που πολλοί χαρακτηρίζουν την επόμενη σούπερ τροφή.

Η νέα αυτή τροφή έρχεται από τη Βόρεια και Νότια Ντακότα της Βορείου Αμερικής και είναι ένα κόκκινο φρούτο με ξινή γεύση, που αποτελεί τροφή την οποία παραδοσιακά κατανάλωναν οι ιθαγενείς.

Συνήθως, αναπτύσσεται σε δύσκολα εδάφη, γι’ αυτό και θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή εναλλακτική καλλιέργεια για τις περιοχές όπου τα περισσότερα φυτά δεν τα καταφέρνουν.

Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει τα «μούρα του βουβαλιού» -όπως μεταφράζεται το όνομά τους- τόσο ξεχωριστά; Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Food Science», τα συγκεκριμένα μούρα περιέχουν σημαντικές ποσότητες λυκοπενίου, την αντιοξειδωτική ουσία που έχουν συνδέσει με τις ντομάτες.

Επίσης, είναι καλή πηγή άλλων φαινολικών αντιοξειδωτικών, που φαίνεται να συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου και να επιβραδύνουν την κυτταρική γήρανση.

defencenet

This entry was posted on Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2014 at 14:16 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply