Άγρια επεισόδια πριν από το ματς με την ΑΕΚ
Ιβάν… και κάτω!Δεν είναι Ιβάν τρομερός. Είναι όμως Ιβάν λυτρωτής! Ο Μπρέσεβιτς έδωσε το… κλειδί στην τσαμπουκαλεμένη -αυτή τη φορά- ΑΕΚ κι εκείνη απέδρασε στο 87’ (2-1) απ’ το χάος που δημιουργήθηκε στο Αιγάλεω…

Τον χαρακτήρα νικητή που -πέρα απ’ την ποιότητα- απαιτεί η φανέλα της, έδειξε για πρώτη φορά φέτος η ΑΕΚ!

Παρά τη «ζούγκλα» που δημιουργήθηκε στο Αιγάλεω, το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων και το ότι έμεινε ξανά πίσω στο σκορ, η «Ένωση» ανέτρεψε την κατάσταση και με τον γνώριμο δράστη (Ιβάν Μπρέσεβιτς) απέδρασε με 2-1!

Το γκολ του Κροάτη στο 87’ προστέθηκε σ’ αυτό που πέτυχε ο Πλατέλλας (με τραβηγμένο πέναλτι στο 52’) κι αναζωπύρωσε τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια του ματς.

Παρά τη νέα διακοπή ωστόσο (λόγω «ντου» των οπαδών των γηπεδούχων) το παιχνίδι ολοκληρώθηκε κανονικά και σφράγισε τη νίκη που απομακρύνει ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πώς έπαιξε

Με αλλαγές -όπως αναμενόταν μετά το φιάσκο του Κυπέλλου- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» άφησε εκτός αποστολής τον Τσιρίλο και εκτός αρχικού σχήματος τους Ντακόλ και Γροντή. Αντίθετα, διατήρησε βασικό τον Ρόβα και επανάφερε τον Πόποβιτς. Έτσι, το 4-2-3-1 της ΑΕΚ παρατάχθηκε ως εξής:

Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Καραγκιολίδης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Σταθάκης, Γεωργέας και Αργυρίου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ρόβας-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Πλατέλλας (αριστερά), Ανάκογλου (επιτελικός), Πόποβιτς (δεξιά) και προωθημένος ξεκίνησε ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Μετά το ντροπιαστικό τρόπο που τελείωσε η προηγούμενη χρονιά, η ΑΕΚ είχε ακόμα περισσότερη ανάγκη ένα καλό ποδαρικό στην καινούργια. Για να κάνεις ποδαρικό όμως, χρειάζεσαι… πόδια. Κι αυτά των παικτών της «Ένωσης» δεν έμπαιναν -στο πρώτο ημίχρονο- στη φωτιά. Ή τουλάχιστον δεν έμπαιναν όσο έπρεπε για να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο.

Ακόμα λοιπόν κι αν η κάκιστη κατάστασή του ήταν ελαφρυντικό κι η κλωτσιά έπεφτε σύννεφο (οι γηπεδούχοι δέχθηκαν τέσσερις κίτρινες ως το ημίχρονο) οι παίκτες του Δέλλα αδυνατούσαν να πετύχουν κάτι παραπάνω από εδαφική υπεροχή. Άντε και κάποιες μικρο-ευκαιρίες, όπως του Μπρέσεβιτς. Κι όταν η άμυνά τους έδωσε ένα ακόμα δικαίωμα (λάθος του Σταθάκη), ο Δουκάκης τους έκανε να… τρέχουν (ξανά) και να μη φτάνουν.

Ευτυχώς για ‘κείνους όμως, έφτασαν γρήγορα: Στην ισοφάριση. Έστω κι αν χρειάστηκε ένα πέναλτι που περισσότερο κέρδισε ο Κορδέρο, παρά του έγινε απ’ τον Στριμμένο. Κι έστω κι αν δημιουργήθηκε νέα ένταση, πριν και αφότου ο Πλατέλλας το αξιοποίησε. Εν μέσω λοιπόν… ιπτάμενων καρεκλών, νέων σκληρών μαρκαρισμάτων και διενέξεων ολόκληρου του πάγκου (και κυρίως του προπονητή) του Αιγάλεω με τον Κορδέρο, η ΑΕΚ προσπαθούσε να γυρίσει το ματς.

Και δικαιούνταν να το καταφέρει. Διότι πίεσε ασφυκτικά. Έφτιαξε ευκαιρίες (κυρίως με τους Μπρέσεβιτς και Πλατέλλα). Ζήτησε ένα -κανονικό αυτή τη φορά- πέναλτι στον Ανάκογλου. Και γενικώς έδειχνε αποφασισμένη να μη φύγει απ’ το γήπεδο αν δε νικήσει. Όταν λοιπόν ο Μπρέσεβιτς βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε (ξανά) αυτό που πρέπει. Λυτρώνοντας την ΑΕΚ. Προκαλώντας «ντου» οπαδών των γηπεδούχων. Κι υπογράφοντας -έστω και κατόπιν νέας διακοπής- την απόδραση της ΑΕΚ.

Δείτε video με τα επεισόδια:

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΙΓΑΛΕΩ (Γιώργος Σουρλής): Κουρεπίνης, Παπουτσής, Ταμπάκης, Στριμμένος, Κουτσοδήμος, Κουμπούλης, Δουκάκης, Μαυρομμάτης (44’ Κοντιζάς), Μιχαήλ (84’ Τζανετάκος), Τουρνάς, Παυλίδης

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης, Πεταυράκης, Σταθάκης, Ρόβας, Αργυρίου, Γεωργέας, Κορδέρο, Πλατέλλας, Ανάκογλου, Πόποβιτς (46’ Ντακόλ), Μπρέσεβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γαβρίλης (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης»

Άγρια επεισόδια στο Αιγάλεω πριν από το ματς με την ΑΕΚΆγρια επεισόδια στο Αιγάλεω πριν από το ματς με την ΑΕΚ
Πολύ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν πριν από τη σέντρα του αγώνα της ΑΕΚ με το Αιγάλεω (15:00) για το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής. Συγκεκριμένα, οπαδοί των δύο ομάδων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του «Στ. Μαυροθαλασσίτης» και πέταξαν καρέκλες, φωτοβολίδες και ό,τι άλλα αντικείμενα είχαν στη διάθεσή τους με την «μάχη» να κορυφώνεται σε βιαιοπραγίες σώμα με σώμα. Η αστυνομία καθυστέρησε να κάνει την εμφάνισή της στο γήπεδο και τελευταία στιγμή προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση.

Τα επεισόδια έγιναν ακόμα πιο έντονα ιδιαίτερα μπροστά από το πέταλο, όπου βρίσκονταν οι οπαδοί του Αιγάλεω, ενώ εκπρόσωποι των δύο διοικήσεων προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και καταφέρουν να πάρουν το «οκ» της αστυνομίας, έστω και για καθυστερημένη έναρξη της αναμέτρησης.

Η αστυνομία για αρκετή ώρα δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, την ώρα που ακόμη στο γήπεδο βρίσκονταν οπαδοί και σπασμένα καθίσματα στον αγωνιστικό χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γήπεδο βρισκόταν περίπου 2.500 οπαδοί της ΑΕΚ και άλλοι 1.000 του Αιγάλεω, ενώ το ματς τελικά ξεκίνησε με περίπου μισή ώρα καθυστέρηση.

sport-fm, δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.