Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πάπας: Το Ευαγγέλιο πρέπει να διδάσκεται με γλυκύτητα

Ιανουάριος 4th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Τάχθηκε εναντίον των «χτυπημάτων με το ραβδί του ιεροεξεταστή»

Πάπας: Το Ευαγγέλιο πρέπει να διδάσκεται με γλυκύτητα

Ο πάπας Φραγκίσκος τάχθηκε υπέρ της κήρυξης του Ευαγγελίου με «γλυκύτητα» και εναντίον των «χτυπημάτων με το ραβδί του ιεροεξεταστή», κατά την ομιλία του στην τελετή μακαριοποίησης ενός εκ των ιδρυτών του τάγματος των ιησουιτών, του Γάλλου Πιερ Φαβρ (1506-1546).

«Η σκέψη μου ταξιδεύει στον πειρασμό, στον οποίο μπορούμε να μπούμε, κάποιες φορές, όταν επιχειρούμε να κηρύξουμε το Ευαγγέλιο με χτυπήματα ράβδου που θυμίζουν Ιερά Εξέταση, με καταδίκες. Είναι λάθος, το Ευαγγέλιο κηρύσσεται με γλυκύτητα, με πνεύμα αδελφοσύνης, με αγάπη» τόνισε ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Μιλώντας ενώπιον ιησουιτών, ο 77χρονος Φραγκίσκος πρόσθεσε ότι «μόνον η ανησυχία, η διαρκής τάση προς την αναζήτηση του Κυρίου, μπορεί να φέρει την ειρήνη στην καρδιά ενός ιησουίτη», αφού η πραγματική πίστη προϋποθέτει πάντα για όλους «μια βαθιά επιθυμία αλλαγής του κόσμου στον οποίο ζούμε», όπως αυτή του Πιερ Φαβρ.

δολ

This entry was posted on Σάββατο, Ιανουάριος 4th, 2014 at 21:49 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply