Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο ηγέτης της βρετανικής ακροδεξίας κήρυξε πτώχευση

Ιανουάριος 4th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ο ηγέτης της βρετανικής ακροδεξίας κήρυξε πτώχευσηΟ ηγέτης της βρετανικής ακροδεξιάς Νικ Γκρίφιν κήρυξε πτώχευση, όμως δήλωσε στους υποστηρικτές του ότι το γεγονός αυτό δεν θα τον εμποδίσει να παραμείνει ευρωβουλευτής ή να είναι και πάλι υποψήφιος στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Το δικαστήριο του Γουέλσπολ εντ Νιούτον, στην Ουαλία, δέχτηκε το αίτημα του 54χρονου αρχηγού του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (BNP) να κηρύξει προσωπική πτώχευση.

«Η χρεοκοπία δεν με εμποδίζει να παραμείνω ευρωβουλευτής ή να κατέβω στις εκλογές. Αντιθέτως, με απελευθερώνει από όλες τις οικονομικές δυσκολίες μου» έγραψε ο Γκρίφιν στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με τη βρετανική εκλογική επιτροπή, η χρεοκοπία ενός υποψηφίου δεν του στερεί το δικαίωμα να συμμετέχει στις εκλογές, παρά μόνο εάν το δικαστήριο του θέσει συγκεκριμένους περιορισμούς.

«Οι λογαριασμοί του κόμματος δεν επηρεάζονται. Η προεκλογική εκστρατεία του Μαΐου θα είναι η πιο επαγγελματική που κάναμε έως τώρα και εγώ θα είμαι υποψήφιος, επικεφαλής της λίστας» δήλωσε.

Στις ευρωεκλογές του 2009 το BNP συγκέντρωσε ποσοστό 6% και εξέλεξε δύο βουλευτές, γεγονός που προκάλεσε σοκ στη Βρετανία. Το ακροδεξιό κόμμα δεν έχει εκπροσώπους ούτε στη Βουλή των Κοινοτήτων, ούτε στη Βουλή των Λόρδων.

Ο Γκρίφιν αναγκάστηκε να κηρύξει χρεοκοπία επειδή τον Φεβρουάριο του 2013 υποχρεώθηκε να πληρώσει περίπου 120.000 στερλίνες (145.000 ευρώ) στους πρώην νομικούς εκπροσώπους του.

τα νέα

This entry was posted on Σάββατο, Ιανουάριος 4th, 2014 at 16:33 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply