Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επεστράφησαν ακόμα €2 εκατ. στην ΤτΕ από τον λογαριασμό Κάντα

Ιανουάριος 4th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Μίζες για τα εξοπλιστικά κατατεθημένα στην τράπεζα Julius Baer στη Σιγκαπούρη

Επεστράφησαν ακόμα €2 εκατ. στην ΤτΕ από τον λογαριασμό ΚάνταΣτον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί στην Τράπεζα της Ελλάδος θα επιστραφούν ακόμα 2 εκατ. ευρώ από τον λογαριασμό του προφυλακισμένου για τις μίζες στα εξοπλιστικά Αντώνη Κάντα. Τα χρήματα πιστώθηκαν ήδη στον λογαριασμό του στην Ελλάδα και με έμβασμα θα μεταφερθούν στην ΤτΕ. Σύνολο δήλαδή μέχρι σήμερα έχουν επιστραφεί 9,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 2013 είχαν επιστραφεί 7,5 εκατ. ευρώ. Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών διατηρούσε λογαριασμό στη Σιγκαπούρη, στην τράπεζα Julius Baer και στους ανακριτές είχε εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει τα ποσά που έλαβε ως μίζα για διάφορα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο κ. Σταϊκούρας είχε ανακοινώσει ότι με απόφαση της κυβέρνησης το ποσό αυτό θα διατεθεί για τις ανάγκες του χώρου της υγείας και της παιδείας.

Στις 17 Δεκεμβρίου, τέσσερις ημέρες αφότου ο Α. Κάντας είχε συλληφθεί, ο δικηγόρος του κ. Γιάννης Μαντζουράνης κοινοποίησε έξω από το γραφείο του ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή την πρόθεση του εντολέα του να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο το επίμαχο ποσό των 13,7 εκατ. δολαρίων που φέρεται να προέρχονται από μίζα για εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Α. Κάντα, κκ. Γιάννης Μαντζουράνης και Ηλίας Μπίσιας, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ενημερώνουν για την κίνηση και τις προθέσεις του εντολέα τους:

«Η σημερινή επιστροφή στο Ελληνικό Δημόσιο των πρώτων 7.500.000 € επιβεβαιώνει εμπράκτως τη δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Κάντας να συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο της δικαιοσύνης και αποτελεί αδιάψευστη υλοποίηση των προθέσεων του για άμεση επανόρθωση και απόδειξη ειλικρινούς μεταμέλειας. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ακολουθήσει εντος των επομένων ημερών η επιστροφή και των υπολοίπων χρημάτων από το εξωτερικό».

το βήμα

This entry was posted on Σάββατο, Ιανουάριος 4th, 2014 at 15:04 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply