επιμελΣτις 30-12-2013 πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Δ/κού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Γρεβενών στην οποία παρευρέθηκε, όπως άλλωστε το συνηθίζει, ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης, ο οποίος αφού ενημερώθηκε από το ΔΣ του Επιμελητηρίου για την σοβαρή κατάσταση που έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις της περιοχής μας από την οικονομική κρίση, του έγινε αναφορά για την αδυναμία των επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα και ειδικότερα: τις οφειλές προς τον ΟΑΕΕ και την υπερφορολόγιση, στη συνέχεια αναφέρθηκαν θέματα όπως η αδυναμία των επιχειρήσεων να εκπληρώσουν τις Τραπεζικές τους υποχρεώσεις λόγω της μεγάλης πτώσης του τζίρου και την συνεχιζόμενη αδυναμία των Τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τις ενδιαφερόμενες επιχ/σεις, καθώς και την καθυστέρηση πληρωμής κυρίως από την Εθνική Τράπεζα των επιχ/σεων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ’ οικον».

Μεγάλη αναφορά έγινε για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και τα πολύ μεγάλα ποσοστά ανεργίας που έχουμε στην ΠΕ Γρεβενών.

Ο κ.Κοψαχείλης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ για τα θέματα που του ετέθησαν και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση τους. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου στα Γρεβενά και συζητήθηκε ο συντονισμός των φορέων, ώστε με προτάσεις να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο αυτή η επίσκεψη.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Ράμμος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.