Προφυλακιστέος ο Παπαχρήστος που φέρεται να έδωσε μίζα στον Κάντα 750.000 ευρώ - Όλα τα ονόματα που `έκαψε` ο Π. ΕυσταθίουΠροφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα ο 78χρονος Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος γερμανικής εταιρίας, που κατηγορείται για την υπόθεση προμήθειας αυτοκινούμενων πυροβόλων όπλων από το υπουργείο Άμυνας.

Ο κ. Παπαχρήστος κατονομάστηκε από τον προσωρινά κρατούμενο πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών, Α. Κάντα ως ένα από τα πρόσωπα που «μοίρασε» χρηματικά ποσά για «ωφέλιμες πληρωμές».

Ο κατηγορούμενος εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας Wegmann, φέρεται να έδωσε στον κ. Κάντα συνολικό ποσό 750.000 ευρώ ως δώρο για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού.

Η σύμβαση υπεγράφη στις 5/7/2001 επί θητείας του Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ, μεταξύ δημοσίου και της εταιρίας Krauss-Maffei Wegmann έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκατ. ευρώ.

Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούν ενεργητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ελεύθερος ο Πάνος Ευσταθίου με εγγύηση 500. 000

Τα περισσότερα πρόσωπα που έδωσε ο Πάνος Ευσταθίου ότι δωροδοκήθηκαν από τον ίδιο είναι κατά κύριο λόγο στρατιωτικοί, αλλά δεν έδωσε ούτε ένα πολιτικό πρόσωπο.

Στην απολογία του ο 83χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής STN Atlas φαίνεται πως στην απολογία του καλύπτει τόσο τον τραπεζίτη, Φάνη Λύγινο και τον δικηγόρο Κυριτσάκα, πρόσωπα τα οποία είχε κατονομάσει ο κ. Κάντας λέγοντας πως “ξεπλένουν” τα μαύρα χρήματα από τις μίζες.

Ο κ. Ευσταθίου φέρεται επίσης να κατονόμασε τρεις ή τέσσερις Γερμανούς υπηκόους, υψηλόβαθμα στελέχη της εν λόγω εταιρείας ως τα πρόσωπα που “μοίρασαν τα χρήματα”.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εμπλέκει δύο πρώην στελέχη της ΕΒΟ, ο ένας εκ των οποίων -κουμπάρος του Ά. Τσοχατζόπουλου – έχει κατονομαστεί και από τον Αντώνη Κάντα.

Ωστόσο, παρά τις πιέσεις του ανακριτή, ο κ. Ευσταθίου αρνήθηκε να δώσει ονόματα πολιτικών που ενδεχομένως να έχουν εμπλακεί στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

ΟΛΗ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.