ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κιμ: Ο θείος μου ήταν λέρα...Στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση για την εκτέλεση του θείου του και εκ των ισχυρών ανδρών της Βορείου Κορέας, Γιανγκ Σονγκ Θάεκ, προέβη ο ηγέτης του καθεστώτος, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου διαγγέλματός του, πλην όμως χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον εκτελεσθέντα θείο του, ο Κιμ Γιονγκ εκτίμησε ότι το κυβερνών κόμμα έγινε ισχυρότερο αφότου απηλλάγη από τη «φατριαστική λέρα».

«Το κόμμα μας έλαβε ένα αυστηρό μέτρο για να απαλλαγεί από την φατριαστική λέρα που είχε εισχωρήσει εντός του», είπε ο Κιμ στο πιθανότατα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Η ενότητά μας εκατονταπλασιάστηκε και οι κομματικές και επαναστατικές μας παρατάξεις έγιναν πιο στιβαρές εκκαθαρίζοντας την αντικομματική και αντεπαναστατική φράξια», πρόσθεσε.

Ο Κιμ απηύθυνε επίσης έκκληση για βελτίωση των σχέσεων με τη Νότιο Κορέα, προειδοποιώντας ότι ένας ακόμη πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο θα μπορούσε να προκαλέσει μαζική πυρηνική καταστροφή, από την οποία «δεν θα γλίτωναν ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες».

έθνος, guardian

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.