Και ζητάει χρήματα για να τον ξεκλειδώσει!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ιός κλειδώνει τον υπολογιστή!Ένας νέος ιός έκανε την εμφάνιση του σε πολλούς υπολογιστές χρηστών, ο οποίος εγκαθίσταται αυτόματα και μπορεί και κλειδώνει τα αρχεία τους και στην συνέχεια τους ζητάει λεφτά για να τα ξεκλειδώσει.

Ο νέος ιός αυτός ονομάζεται CryptoLocker και ανήκει στην κατηγορία ransomware και στην ουσία χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης το οποίο κλειδώνει τα προσωπικά αρχεία του χρήστη και στη συνέχεια ζητάει 300 ευρώ κατά μέσο όρο για να στείλει τον κωδικό ξεκλειδώματος.

Μέχρι στιγμής έχει μολύνει μόνο το Δεκέμβρη πάνω από 200.000 υπολογιστές σε όλο τον κόσμο και οι ειδικοί πιστεύουν οτι πρόκειται για ένα από τα πιο εξελιγμένα είδη ιών που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια.

Καλό θα είναι λοιπόν για να προστατευθούν οι χρήστες να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους προγράμματα τα οποία αποτρέπουν την αυτόματη εκτέλεση αρχείων.

newsbomb

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.