Φαντασμαγορικές εκδηλώσεις για την έλευση του νέου έτους

Με εορταστικές εκδηλώσεις και με φαντασμαγορικές επιδείξεις πυροτεχνημάτων, υποδέχτηκαν εκατομμύρια πολίτες ανά τον κόσμο το νέο έτος, με ξέφρενους και μαζικούς πανηγυρισμούς στους δρόμους.

Η Γερμανία καλωσόρισε το 2014 σε μία από τις μεγαλύτερες εορταστικές εκδηλώσεις της πρωτοχρονιάς στο Βερολίνο.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα, φωνάζοντας τα δευτερόλεπτα προς την αντίστροφη μέτρηση της αλλαγής του έτους. Παρά τον μεγάλο αριθμό των συγκεντρωμένων, η διάθεση ήταν χαλαρή.

Επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που επισκέφτηκαν το Βερολίνο εν όψει των πρωτοχρονιάτικων εορτασμών, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας φορώντας αστεία τεχνητά αυτιά και λαμπερά ψηλά καπέλα.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή της νέα χρονιάς στην Αυστραλία με φαντασμαγορικές επιδείξεις πυροτεχνημάτων σε όλε τις μεγάλες πόλεις.

Στο Σίδνεϊ, ο νυχτερινός ουρανός φωτίστηκε από τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που φέτος είχαν επίκεντρο την περίφημη Όπερα χωρίς φυσικά να αγνοηθεί και η εξίσου διάσημη γέφυρα της πόλης.

Εκτιμάται πως ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Σίδνεϊ.

Κινδύνευσαν όμως κοντά εκατό άτομα που παρακολούθησαν τα πυροτεχνήματα πάνω σε σκάφη, μέσα στο λιμάνι και χρειάστηκε η επέμβαση σωστικών συνεργείων.

Και αν το Σίδνεϊ είχε τις πιο λαμπερά πυροτεχνήματα η Μελβούρνη είχε τα πιο …ηχηρά με πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους να κατέβουν στο κέντρο της πόλης για να τα παρακολουθήσουν και να κάνουν πρωτοχρονιά.

Εκατοντάδες χιλιάδες Αυστραλοί παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις και στις άλλες μεγάλες πόλεις και κυρίως στις …παραλίες!
ΝΤΟΥΜΠΑΪ:

Κι αν στις πόλεις της Ευρώπης τα πυροτεχνήματα είναι κάτι σαν… παράδοση, στην Πιονγιάγνκ σίγουρα δεν είναι. Αλλά φέτος, υπήρξαν!

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:

ΛΟΝΔΙΝΟ:

newsit, αντ1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.