Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Οδηγός επιβίωσης για το επόμενο πρωί

Ψωνίσαμε, στολίσαμε, φάγαμε, ήπιαμε, κάναμε πολλά δώρα και ακόμα περισσότερες ευχές, πήραμε δώρα, ξανα-φάγαμε, ξανα-ήπιαμε, και κάπως έτσι φτάσαμε και στο αποκορύφωμα των γιορτών και την τελευταία νύχτα του χρόνου.

Είτε το πλάνο είναι μια ξέφρενη Πρωτοχρονιάτικη έξοδος είτε ένα πιο ήσυχο οικογενειακό ρεβεγιόν, ένα είναι το σίγουρο – θα ξαναπιούμε. Πολύ. Και επειδή αυτό μπορεί να συνεπάγεται με ένα όμορφο βράδυ αλλά και με ένα αφόρητο hangover το επόμενο πρωί, ας δούμε κάποια πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τα ενοχλητικά επακόλουθα του Πρωτοχρονιάτικου πάρτι …

Σε αυτό το σημείο η λογική λέει να σας πούμε για το νερό: ότι το νερό είναι ζωή, ότι βοηθάει τον οργανισμό να διασπάσει το αλκοόλ, ότι πρέπει να πιείτε άφθονο πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά από την έξοδο και ούτω καθεξής.

Επειδή όμως το νεράκι (καλό, πολύτιμο, κτλ κτλ) αλλά δυστυχώς από μόνο του δεν θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα, μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι λίγο ανορθόδοξο, αλλά και πολύ αποτελεσματικό:  ένα καλό Bloody Mary! Οι χυμοί και τα κομματάκια λαχανικών και φρούτων που περιέχει θα σας ενισχύσουν με βιταμίνες, τα μπαχαρικά θα σας ξυπνήσουν, και η βότκα θα βοηθήσει με τα συμπτώματα του hangover.

Πως να φτιάξετε το Bloody Mary;

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Οδηγός επιβίωσης για το επόμενο πρωί

Credit: tasty-trials.com

Θα χρειαστείτε
– ένα ποτήρι τοματοχυμό
– ένα κουταλάκι μαύρο πιπέρι
– ένα κουταλάκι αλάτι
– τον χυμό ενός λεμονιού
– μια κούπα βότκα
– μερικές σταγόνες ταμπάσκο
– μερικά κοτσάνια σέλερι ή σέλινο

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Βάζετε τον χυμό σε μια μεγάλη κανάτα, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον χυμό του λεμονιού, τη βότκα και το ταμπάσκο, και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε με πάγο και χρησιμοποιήστε τα κοτσάνια του σέλερι για να το ανακατεύετε μέσα στο ποτήρι.

Αν πάλι η ιδέα του τοματοχυμού το πρωί σας απωθεί και προτιμάτε κάτι πιο γνώριμο και χειμωνιάτικο, μπορείτε να φτιάξετε έναν Irish Coffee. Η καφεΐνη θα σας τονώσει και το ουίσκι πάλι θα βοηθήσει να καταπολεμήσετε το hangover. Απλά φτιάξτε έναν δυνατό καφέ (φίλτρου ή εσπρέσο), προσθέστε λίγο ουίσκι και γαρνίρετε με σαντιγί.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Οδηγός επιβίωσης για το επόμενο πρωί
Credit: irishcoffeerecipe.com

Όσο απολαμβάνετε το κοκτέιλ ή τον καφέ σας, (και ανάλογα με το πόσο εκτός ελέγχου ήταν η προηγούμενη νύχτα) μια καλή ιδέα θα ήταν να ψαχτείτε λιγάκι για πράγματα (ή μνήμες) που μπορεί να σας λείπουν. Ξεκινήστε τσεκάροντας την τσάντα, το πορτοφόλι, τα κλειδιά και το τηλέφωνο. Αν τα πράγματα παραείναι θολά, μπορείτε επίσης και να ψάξετε το τηλέφωνό σας για τυχόν κλήσεις ή μηνύματα που δεν θυμάστε. Αν μέσα στα ευρήματά σας είναι κάτι για το οποίο μετανιώνετε, μπορείτε να φτιάξετε άλλο ένα Bloody Mary – θα βοηθήσει.

Σειρά έχει ένα πλούσιο πρωινό. Είναι κλισέ, αλλά είναι επίσης και αλήθεια ότι ένα καλό πρωινό είναι το καλύτερο αντίδοτο στο hangover. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα fry up, δηλαδή το παραδοσιακό εγγλέζικο πρωινό, που αποτελείται κυρίως από τηγανητά αυγά, φασόλια, τηγανιτή ντομάτα, λουκάνικο, μπέικον, και φρυγανισμένο ψωμί με βούτυρο. Αν κάνετε δίαιτα απλά ξεχάστε την για (ακόμα) μια μέρα, γιατί γενικά ο κανόνας για το αντίδοτο στο hangover είναι “όσο πιο λιπαρά, τόσο πιο καλά”. Αυτό που θα ήταν καλό να αποφύγετε, ωστόσο, είναι η ζάχαρη και τα γλυκά, γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα σας ανακατέψουν το στομάχι και θα σας κάνουν να νιώθετε χειρότερα.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Οδηγός επιβίωσης για το επόμενο πρωί
credit: beauforthehousechelsea.co.uk

Και αφού έχετε φάει και έχετε τώρα λίγη παραπάνω ενέργεια, μπορείτε να κάνετε ένα πολύ ζεστό ντους. Ο λόγος που το ντους δεν είναι πιο πάνω στη λίστα είναι επειδή, αν είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε μόλις σηκωθείτε από το κρεββάτι (ή τον καναπέ ή το πάτωμα) με hangover, μπορεί να σας φέρει ζαλάδα. Μετά από ένα πρωινό όμως, ένα καυτό ντους θα σας βοηθήσει να ιδρώσετε και με αυτόν τον τρόπο να αποβάλλετε τοξίνες από τον οργανισμό σας.

Επίσης καλό θα ήταν να βγείτε, έστω και για λίγο, από το σπίτι. Μπορεί να κάνει κρύο, αλλά ο καθαρός αέρας πάντα βοηθάει να νιώσουμε καλύτερα. Ακόμα και αν δεν έχετε συγκεκριμένα σχέδια, μπορείτε να βγείτε για έναν περίπατο μόνοι, να βγάλετε βόλτα τον σκύλο, ή να συναντήσετε φίλους για έναν απογευματινό καφέ.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Οδηγός επιβίωσης για το επόμενο πρωί
credit: seriously-maybe.com

Τέλος, ένας – όχι τόσο δημιουργικός, αλλά σίγουρα διασκεδαστικός – τρόπος να χαλαρώσετε μετά από μια νύχτα κραιπάλης, είναι ένας τηλεοπτικός μαραθώνιος. Κουλουριαστείτε στον καναπέ παρέα με τον σύντροφό σας ή με λίγους καλούς φίλους και ένα μεγάλο μπολ με ποπ κορν και αφεθείτε  στην μαγεία των Χριστουγεννιάτικων ταινιών, ή των αγαπημένων σας ξένων και ελληνικών σειρών.

Καλή χρονιά!

pathfinder

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.