Αντί να λάβει, ξόδεψε περί τα 650 εκ. δολάρια για την πόλη

Αμοιβή 12 δολαρίων σε 12 χρόνια για το δήμαρχο της Ν.Υ. Μ. ΜπλούμπεργκΌχι μόνο δεν είχε οικονομικό όφελος από τη θητεία του ως δήμαρχος της Νέας Υόρκης, αλλά αντίθετα υπολογίζεται πως μπήκε «μέσα» κατά 650 εκατ. δολάρια. Ο λόγος για τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος την Τετάρτη εγκαταλείπει το δημαρχιακό μέγαρο και παραδίδει τη σκυτάλη στον δημοκρατικό Μπιλ ντι Μπλάζιο.

Σύμφωνα με ανάλυση των New York Times, ο Μπλούμπεργκ έβαλε πολλές φορές το χέρι στη… μεγάλη τσέπη του και δώρισε χρήματα από την προσωπική του περιουσία προς όφελος της πόλης.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο βαθύπλουτος Μπλούμπεργκ -του οποίου η περιουσία εκτιμήθηκε από το Forbes στα 27 δισ. δολάρια- είχε αποφασίσει να αμείβεται με το συμβολικό ποσό του ενός δολαρίου τον χρόνο για τις υπηρεσίες του ως δήμαρχος. Κανονικά, σύμφωνα με την Washington Post, η αμοιβή του δημάρχου της Νέας Υόρκης υπολογίζεται στα 2,7 εκατ. δολάρια.

Κατά σύστημα λοιπόν πλήρωνε ο ίδιος τα έξοδα για τα ταξίδια του, τις εκδηλώσεις, τις δωρεές προς διάφορους θεσμούς της πόλης -έδωσε π.χ. 30 εκατ. δολάρια στο φημισμένο Μητροπολιτικό Μουσείο- και βεβαίως ξόδεψε αφειδώς στις προεκλογικές εκστρατείες που τον έφεραν στο δημαρχιακό μέγαρο το 2001 και τον διατήρησαν εκεί το 2005 και το 2009.

Οι New York Times ανέφεραν ότι σε αυτές τις τρεις εκστρατείες ο Μπλούμπεργκ δαπάνησε 263 εκατ. δολάρια για να εκλεγεί δήμαρχος της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται.

Ο 71χρονος Μάικλ Μπλούμπεργκ, ωστόσο, ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τη δημαρχία. Την Τετάρτη, ο Μπιλ ντι Μπλάζιο ορκίζεται την Τετάρτη 109ος δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.