Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν, ο επτάκις πρωταθλητής της Formula 1 υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση και είναι σε κρίσιμη κατάσταση

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις εξελίξεις οι φίλοι της Formula 1 και όχι μόνο, καθώς ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει πέσει σε κώμα και κινδυνεύει η ζωή του, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε κάνοντας σκι.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση, καθώς έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Νωρίτερα, το RMC Sport είχε μεταδώσει ότι ο Σουμάχερ έχει υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Αργά το απόγευμα, η Dauphiné Libéré ανέφερε πως έφτασε εσπευσμένα με περιπολικό στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου νοσηλεύεται ο Σουμάχερ, νευροχειρούργος από το Παρίσι.

Ο Σουμάχερ έπεσε και χτύπησε ενώ έκανε σκι στο Μέριμπελ των Γαλλικών Άλπεων. Ο «Σούμι» είναι γνώστης της πίστας και δεινός σκιέρ (έκανε σκι και ως εν ενεργεία πιλότος). Έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο, ενώ έκανε σκι με φίλους και τον 14χρονο γιο του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σουμάχερ είχε πάει σε πίστα όπου οι τοπικές αρχές είχαν απαγορεύσει το σκι εξαιτίας των χιονοστοιβάδων που έχουν κοστίσει τη ζωή σε  ανθρώπους τις τελευταίες μέρες.
Έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Γερμανός πρώην πιλότος έχουν ήδη συγκεντρωθεί φαν του.

Αρχικά είδε μεταδοθεί πως είχε χτυπήσει σοβαρά αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του, Σαμπίν Κεμ, ο «Σούμι», ο οποίος συνοδευόταν από τον 14χρονο γιό του, φορούσε κράνος όταν έπεσε. Παράλληλα ανέφερε πως: «Ο Μίκαελ έπεσε με το κεφάλι ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Αλπεις. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και δέχεται επαγγελματική ιατρική βοήθεια. Ζητούμε την κατανόησή σας δεδομένου ότι δεν μπορούμε να σας δίνουμε συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του”.

Ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε σε τοπική κλινική αρχικά, ενώ στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Ο γενικός διεθυντής της πίστας του Μέριμπελ είχε δηλώσει νωρίτερα: “Τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν έπεσε πάνω σε βράχο. Φορούσε κράνος και ήταν σοκαρισμένος αλλά είχε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ με ελικόπτερο. Δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό.”

Ο Σουμάχερ έκανε πολύ συχνά σκι, ακόμη και τα χρόνια που ήταν εν ενεργεία πιλότος. Ο Σούμι εγκατέλειψε για δεύτερη φορά την Formula 1 το 2012 αλλά δεν είχε εγκαταλείψει τον κόσμο του αυτοκινήτου.

 

Συγκλονισμένοι οι πιλότοι της Formula 1

Πολλοί είναι οι πιλότοι της Formula 1, που μέσω του twitter, στέλνουν ευχές στον Μίκαελ Σουμάχερ και εκφράζουν την αγωνία τους για την κατάσταση της υγείας του.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα του Felipe Massa: “Προσεύχομαι για εσένα αδερφέ μου. Ελπίζω να αναρρώσεις γρήγορα. Ο Θεός να σε προστατεύει Michael”.

Ο Heikki Kovalainen γράφει: “Έμαθα ότι ο Schumacher είχε ένα ατύχημα στο σκι. Ελπίζω ότι αυτό δεν είναι πάρα πολύ σοβαρό και ότι θα αναρρώσει πλήρως σύντομα .. “.

Από την πλευρά του, ο Adrian Sutil δήλωσε: “Ελπίζω ότι ο Michael Schumacher θα ανακάμψει σύντομα. Εύχομαι το καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένειά του”.

newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.