Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν μίας ποσοστιαίας μονάδας…

Δεκέμβριος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

SYRIZA event / Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑΣε νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής, παίρνει προβάδισμα η αξιωματική αντιπολίτευση έναντι της Νέας Δημοκρατίας σχεδόν μίας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία νικητής είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει το 22,5% της πρόθεσης ψήφου, έναντι του 21,7% της ΝΔ, ενώ τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 7,5%.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 5,8%, πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%. Εκτός Βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ, καθώς απολαμβάνει την υποστήριξη μόλις του 2,8% των ερωτηθέντων.

Στην παράσταση νίκης, η αξιωματική αντιπολίτευση επικρατεί έναντι της Νέας Δημοκρατίας αφού το 44,6% να θεωρεί πως η Κουμουνδούρου θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ νίκη για την ΝΔ προβλέπει το 38,5%.

Αντίθετα, κυβερνητική νίκη σημειώνεται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με τον Αντώνη Σαμαρά να υποστηρίζεται από το 42,8%, και τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 34,5%. Ο «Κανένας από τους δύο» λαμβάνει 21,2%.

Παράλληλα, η πλειοψηφία, σε ποσοστό 40,4%, εκτιμά ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και αρχηγό των Αντώνη Σαμαρά είναι καταλληλότερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ το 36,7% εκτιμά ότι καλύτερη θα ήταν μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,7%, ακολουθεί η ΝΔ με 18,6%, και έπονται η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

This entry was posted on Κυριακή, Δεκέμβριος 29th, 2013 at 07:15 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply