Την ώρα που οι δικοί μας πολιτικοί σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους για τις καθυστερήσεις παραδόσεων ακριβοπληρωμένων οπλικών συστημάτων, όπως υποβρυχίων, αρμάτων, ελικοπτέρων και πάει λέγοντας στην Τουρκία της διαφθοράς και των σκανδάλων, μαθαίνουμε ότι έριξαν πρόστιμο στον κολοσσό της Boeing που θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια δολάρια για καθυστέρηση παράδοσης αεροσκαφών.

Εδώ ας συνεχίσουν να κρύβονται φοβισμένοι πίσω απο τις συμβάσεις που είτε τις βρήκαν από προηγούμενους, είτε υπέγραψαν νέες που δεν διορθώνουν τίποτα. Οι Έλληνες φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν κι ας μην παραλαμβάνουμε τίποτα.

Στο μεταξυ οι πολιτικοί ας διαβάσουν τι συμβαίνει στη Τουρκία.

“Η 6χρονη καθυστέρηση στο πρόγραμμα “Αετός της Ειρήνης” για τα αεροσκάφη τύπου Ε737 που θα αναλάβουν καθήκοντα έγκαιρης εναέριας προειδοποίησης, έφερε βαρύ πρόστιμο για την Μπόϊγκ”, γράφει ο τουρκικός Τύπος.

Την ώρα που η πρώτη παράδοση ετοιμάζεται να γίνει τον επόμενο μήνα, άρχισε να αποσαφηνίζεται και το πρόστιμο για την εξαετή καθυστέρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας, από το συνολικού κόστους 1,6 δις $ πρόγραμμα, μέχρι σήμερα στην Μπόινγκ έχουν πληρωθεί 637 εκ $. Στόχος είναι ως πρόστιμο καθυστέρησης να ληφθεί πίσω ένα ποσό ίσο μ΄ αυτά τα χρήματα.

Τουρκικές εφημερίδες γράφουν:
“Τα γνωστά στην κοινή γνώμη ως AWACS , θα καλύψουν την αδυναμία της Τουρκίας στην παρατήρηση πτήσεων χαμηλής τροχιάς. Η τουρκική αεροπορία με πλήρως επιχειρησιακά τα Ε737, δεν θα επιτρέπει ούτε σε πουλί να πετάξει στα συροτουρκικά σύνορα. Τα αεροσκάφη αυτά εξοπλισμένα με τα νέας γενιάς ραντάρ τους, έχουν την δυνατότητα να σαρώνουν μια περιοχή με ακτίνα 320 χιλιόμετρων. Τα αεροσκάφη αυτά θα μπορούν να παρακολουθούν κα την στρατιωτική κινητικότητα πέρα από τα σύνορα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ 2003
Η Μπόινγκ ετοίμασε προς παράδοση 4 αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου και ένα επίγειο σύστημα. Αλλά τα προβλήματα στο λογισμικό, και η μη κάλυψη των προσδοκιών από το ραντάρ της Northrop Grumman επέφεραν μεγάλα προβλήματα. Η Αυστραλία και η Νότια Κορέα που παρήγγειλαν αυτά τα αεροπλάνα τα παρέλαβαν με περιορισμένες δυνατότητες.

onalert

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.