Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Αυτή είναι η ηγουμένη που απήγαγαν οι αντάρτες στην Συρία

Δεκέμβριος 27th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ

«Η πίστη και η προσευχή είναι το όπλο μου» δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη της στο επίσημο συριακό πρακτορείο SANA η ηγουμένη Πελαγία, μια εκ των δώδεκα μοναχών που βρίσκονται στα χέρια εξτρεμιστών ανταρτών.

Η ηγουμένη είχε μιλήσει για την αντίδραση της κατά την εισβολή ανταρτών στη Μονή, στην οποία φιλοξενούνται πολλά ορφανά του πολέμου.

«Εκείνη τη στιγμή όταν εισέβαλαν οι μαχητές στο μοναστήρι ένιωσα μια παράξενη δύναμη» είχε πει.

«Ήταν μια δύναμη που μας έδωσε ο Κύριος ο οποίος κατοικεί σε αυτόν τον ιερό τόπο πάνω από χίλια χρόνια. Αυτή η δύναμη ήταν που μας έδωσε το θάρρος να ξεσηκωθούμε εναντίον των τρομοκρατών με μόνο όπλο μας την πίστη και την προσευχή».

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΘΥΜΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Η προχθεσινή επίθεση στο μοναστήρι δεν ήταν η πρώτη. Τις περισσότερες φορές, όχι Σύριοι αλλά Άραβες μισθοφόροι τους οποίους καταλάβαινε από την διάλεκτο που χρησιμοποιούσαν έκαναν συχνές εμφανίσεις στη μονή.

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη να εγκαταλείψουμε το μοναστήρι. Όλες είμαστε πρόθυμες να πεθάνουμε ως μάρτυρες. Το μοναστήρι ήταν το σπίτι μας σε καιρούς ειρήνης και δεν πρόκειται να το εγκαταλείψουμε στα δύσκολα» είχε πει χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την τύχη των δώδεκα καλογριών που έχουν απαχθεί. Η επίθεση στο μοναστήρι έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά την ανακατάληψη της Μααλούλα από τους αντάρτες.

Πρόκειται για μια περιοχή η οποία έχει θρηνήσει δεκάδες νεκρούς στις συνεχείς μάχες μεταξύ δυνάμεων του καθεστώτος και ανταρτών.

Η επίθεση αυτή επιτείνει τους φόβους των χριστιανών της περιοχής που πλέον δηλώνουν βέβαιοι πως στην περίπτωση που η χώρα περάσει στα χέρια των αντικαθεστωτικών, κανείς δεν θα μπορεί να δηλώνει ελεύθερα την χριστιανική του πίστη.

Κείμενο Λουδάρος Ανδρέας

This entry was posted on Παρασκευή, Δεκέμβριος 27th, 2013 at 22:42 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply