ΜΕΙΩΣΗ
ΕΤΕ: Αναδρομικό  κούρεμα   έως 30% στα εφάπαξ των  παλαιών  ασφαλισμένων

Μειωμένο έως 30% εφάπαξ θα χορηγεί το Ταμείο των εργαζομένων της ΕΤΕ σε όσους παλαιούς (πριν από την 1/1/1993) ασφαλισμένους αποχωρούν ή έχουν αποχωρήσει από τις 3/1/2012 και δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου (το οποίο “καλύπτει” ένα μέρος της απώλειας).

Την αναδρομική περικοπή αποφάσισε το Ταμείο και ενέκρινε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γ. Βρούτσης με βάση αναλογιστική μελέτη η οποία κατέγραψε επιδείνωση των οικονομικών δεδομένων και των αποχωρήσεων έως και το 2017. Η μείωση προκύπτει από το νέο τρόπο υπολογισμού που, σύμφωνα με την απόφαση έχει ως εξής:

Α . Για τους υπαχθέντες στην κοινωνική ασφάλιση πριν την 1/1/1993: 55% του μηνιαίου ασφαλιστικού μισθού για κάθε έτος ασφάλισης έως το 2018 και σταδιακή ετήσια αύξηση φτάνοντας το 65% από το 2035 και εφεξής.

B. Για τους υπαχθέντες στην κοινωνική ασφάλιση μετά την 1/1/1993: 65% του μηνιαίου ασφαλιστικού μισθού για κάθε έτος ασφάλισης έως το 2035 και σταδιακή ετήσια αύξηση 0,8% φτάνοντας το 70% από το 2043 και εφεξής.

Γ. Για όσους θα ασφαλιστούν στο Ταμείο από την ημερομηνία λήψης της απόφασης του Δ.Σ. για την τροποποίηση του άρθρου αυτού και στο εξής : 70% του μηνιαίου ασφαλιστικού μισθού για κάθε έτος ασφάλισης.

 

Γ. ΓΑΤΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.