Τι προβλέπει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις
Συλλήψεις για παράνομο κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στην ΚέρκυραΣτα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν χθες δύο άντρες και δύο γυναίκες ηλικίας 28,41,42 και 60 ετών αντίστοιχα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διενέργειας παράνομων τυχερών παιχνιδιών, της παρεμπόδισης αστυνομικού ελέγχου, της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, της απείθειας και της εξύβρισης.

Αναλυτικότερα κατά την διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, χθες το απόγευμα στην καφετέρια ιδιοκτησίας του 58χρονου στην Κέρκυρα, ο οποίος αναζητείται, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών για την διενέργεια παράνομου «διαδικτυακού τζόγου».

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που εντάσσεται στους γενικότερους ελέγχους αντιμετώπισης του παράνομου «τζόγου», διαπιστώθηκε ότι η 41χρονη προσωρινά υπεύθυνη λειτουργίας του καταστήματος, χειρίζονταν μέσω κεντρικού υπολογιστή ( server ), την διενέργεια του παράνομου παιχνιδιού «φρουτάκια» και επέτρεπε τον παράνομο στοιχηματισμό στον 60χρονο παίχτη.

Μέσα στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 εγκατεστημένοι υπολογιστές, 42 τράπουλες, μία μεταλλική βαλίτσα με 788 μάρκες και πέντε κάμερες συνδεδεμένες με σύστημα ελέγχου της εισόδου του καταστήματος. Επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 436 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των τριών συλληφθέντων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε στην είσοδο του καταστήματος ένας 42χρονος ο οποίος και συνελήφθη για εξύβριση και απείθεια σε βάρος αστυνομικών.

Οι τέσσερις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ τα χρήματα που κατασχέθηκαν παραδόθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με τον νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παιχνίδια χωρίς άδεια. Όταν τα παιχνίδια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παιχνίδι, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.