Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Συνταγή: Κέικ Χριστουγέννων με φρούτα

Δεκέμβριος 20th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το γαρνίρετε με φιλέτα αμύγδαλα, φρουί γλασέ και καρύδια

Κέικ Χριστουγέννων με φρούταΥλικά συνταγής
– 170 γρ. τριμμένη αμυγδαλόψυχα
– 250 γρ. ψιλοκομμένη καρυδόψυχα
– 170 γρ. τριμμένη φουντουκόψιχα
– 600 γρ. ανάμικτα φρούτα σε κύβους (γλασσέ)
– 6 αβγά
– 400 γρ. ζάχαρη
– 2γρ μοσχοκάρυδο σκόνη
– 40ml κονιάκ
– 250 γρ. βούτυρο μαλακό
– 30ml ρούμι
– 400 γρ. σταφίδες
– 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (που φουσκώνει μόνο του)
– 30ml λικέρ από φρούτο (κατά προτίμηση μανταρίνι)
– 1 γρ. αλάτι

Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
1. Αναμιγνύετε τα φρούτα γλασέ με τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες. Τα περιχύνετε με το κονιάκ, το λικέρ και το ρούμι.

2. Στρώνετε δύο μακρόστενες φόρμες κέικ 30 εκ. με λαδόχαρτο αλειμμένο με βούτυρο.

3. Χτυπάτε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αβγά.

4. Ρίχνετε στο μείγμα το αλεύρι, σταδιακά και στο τέλος το μείγμα των φρούτων και ξηρών καρπών.

5. Ρίχνετε το μείγμα του κέικ στις φόρμες και το ψήνετε 1 ώρα και 10’ σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς.

6. Όταν κρυώσουν τα κέικ τα βγάζετε από τις φόρμες και πετάτε το λαδόχαρτο.

7. Το γαρνίρετε με φιλέτα αμύγδαλα, φρουί γλασέ και καρύδια.

 

από τον Chef ΜΙΛΤΟ ΚΑΡΟΥΜΠΑ

Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων

Ελλάδας

 

newsbeast

This entry was posted on Παρασκευή, Δεκέμβριος 20th, 2013 at 19:37 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!