Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Συνταγή: Ψητά καραμελωμένα μήλα με γέμιση πουτίγκας

Δεκέμβριος 19th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σερβίρετε τα με κρέμα σαντιγί ή με σως Ανγκλέζ
Ψητά καραμελωμένα μήλα με γέμιση πουτίγκαςΥλικά συνταγής
– 50 gr βούτυρο μαλακωμένο
– 250 gr ζάχαρη καστανή
– 1 αυγό
– 2 gr μοσχοκάρυδο τριμμένο
– 2 gr σκόνη κανέλα
– 80 gr σταφίδες ξανθές βουτηγμένες σε ρούμι για 6 ώρες
– 80 gr ψίχα καρυδιού
– 1 gr άρωμα βανίλιας
– 100 gr τρίμμα ψίχας λευκού ψωμιού
– 12 μήλα ολόκληρα golden ή grand smith ή 16 φιρίκια

Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
1. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο την ζάχαρη και το αυγό με σύρμα.

2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλα τις σταφίδες, το άρωμα βανίλιας, τα καρύδια και το τρίμμα ψίχας ψωμιού και στην συνέχεια τα προσθέτουμε στο μίγμα του βουτύρου και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

3. Πλένουμε τα μήλα και τα στεγνώνουμε και στην συνέχεια αφαιρούμε το στοιχείο του κοτσανιού με τα κουκούτσια τρυπώντας τα μήλα μέχρι την άλλη πλευρά. Χαράζουμε μόνο την φλούδα στην μέση του μήλου για να μην σκάσουν την ώρα του ψησίματος.

4. Γεμίζουμε τα μήλα με το μίγμα στο καινό που δημιουργήσαμε στο κέντρο. Τοποθετούμε τα μήλα σε βουτυρωμένο ταψί, τα πασπαλίζουμε εξωτερικά με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο C για 40 – 45 λεπτά.

Tip: Σερβίρετε εάν θέλετε με κρέμα σαντιγί ή με σως Ανγκλέζ

 

από τον Chef  ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΟΥΜΠΑ

Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων

Ελλάδας

 

newsbeast

This entry was posted on Πέμπτη, Δεκέμβριος 19th, 2013 at 21:27 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply