Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Α. Κάντας

Δεκέμβριος 19th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Επτά ονόματα επιχειρηματιών έδωσε για τις μίζες

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Α. Κάντας

Προφυλακιστέος κρίθηκε λίγο πριν από τις 19.00 της Τετάρτης ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας. Σύμφωνα με πληροφορίες η απολογία του θα συνεχιστεί και σήμερα  Πέμπτη ενώπιον του ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή και των εισαγγελέων κυριών Ελένης Σίσκου και Ευγενίας Κυβέλου.

Η απόφαση για την προφυλάκιση ελήφθη διότι πέρασε το πενθήμερο που προβλέπει ο νόμος για κράτηση χωρίς γνωμοδότηση ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Κάντας όχι μόνο συναινεί στην επιστροφή των 16 εκατ. δολαρίων που υπάρχουν σε τρεις λογαριασμούς του αλλά παρέδωσε στον ανακριτή και πακτωλό στοιχείων για την πορεία της μίζας.

Οι επιχειρηματίες που κατονόμασε την Τετάρτη ότι τον δωροδόκησαν αυξήθηκαν σε επτά. Του υποβλήθηκαν ερωτήσεις λεπτομερώς για το καθένα από τα οπλικά συστήματα που προμηθεύτηκε το υπουργείο Άμυνας επί των ημερών του από το 1997 ως το 2002, όταν απομακρύνθηκε από τον υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, υπέδειξε και τους λογαριασμούς των επιχειρηματιών ώστε να βρεθούν και άλλοι αποδέκτες.

Η μαραθώνια απολογία κράτησε περίπου 8 ώρες και θα συνεχιστεί και σήμερα  Πέμπτη με νέες αποκαλύψεις.

Από το ποσό των 16 εκατ. δολαρίων τα περισσότερα είναι με τη μορφή μετοχών ή καταπιστεύματος. Εξαφανισμένος είναι ο ένας διαχειριστής του ιλιγγιώδους ποσού στην Ελβετία.

 

 

Παπαδάκου Γιάννα

This entry was posted on Πέμπτη, Δεκέμβριος 19th, 2013 at 09:55 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply