Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιησούς: το πιο διάσημο πρόσωπο στο Ίντερνετ

19 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ένα ειδικό λογισμικό αναζήτησης που αναπτύχθηκε από τους ειδικούς Steven Skiena και Charles Walker ανέδειξε το πιο σημαντικό ιστορικό πρόσωπο του Διαδικτυόυ.

Σύμφωνα με αυτό,  ο Ιησούς είναι στην πρώτη θέση, οΝαπολέων στη δεύτερη και ο Μωάμεθ στην τρίτη. Το λογισμικό, που αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ, σαρώνει το Διαδίκτυο για τις απόψεις που εκφράζονται για διάσημους ανθρώπους και χρησιμοποιεί έναν ειδικό αλγόριθμο για να προβλέψει πόσο σημαντικοί θα παραμείνουν 200 χρόνια μετά τον θάνατό τους.

Ο Βρετανός με την υψηλότερη κατάταξη στον κατάλογο είναι ο Γουίλιαμ Σέξπιρ στην τέταρτη θέση, πάνω από τους αμερικανούς προέδρους Αβραάμ Λίνκολν ( στην πέμπτη) και Τζορτζ Γουάσινγκτον (στην έκτη).

Ο Αδόλφος Χίτλερ κατατάσσεται στην έβδομη θέση, ο Αριστοτέλης στην όγδοη, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος στη ένατη και, ένας ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τόμας Τζέφερσονστην δέκατη.

Παραδόξως –για πολλούς- ο Νέλσον Μαντέλα κατατάσσεται στην 356η  θέση, πολύ κάτω από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην 111η και την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ στην 271η.

Ο Steven Skiena, καθηγητής της επιστήμης των υπολογιστών στο πανεπιστήμιο Stony Brook στη Νέα Υόρκη και δημιουργός του προγράμματος, δήλωσε ότι ο αλγόριθμος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση κοινωνικών αλλαγών, ιδίως για τη σημασία των γυναικών στην κοινωνία. Όπως είπε στους Sunday Times : «Μπορούμε να αποδείξουμε ότι οι γυναίκες έχουν επιτύχει σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από τους άνδρες – που ισοδυναμούν περίπου με τέσσερις μονάδες IQ».

dailymail

This entry was posted on Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, 2013 at 23:07 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply