Για άμεση συνέργεια διώκεται και η σύζυγός του

Ποινική δίωξη κατά Γ. Παπαντωνίου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχεςΝέα ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου ασκήθηκε για το κακούργημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες.

Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Γιάννου Παπαντωνίου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το έτος 2010 σε βαθμό κακουργήματος και για το έτος 2009 σε βαθμό πλημμελήματος.

Για άμεση συνέργεια στα προαναφερόμενα αδικήματα διώκεται η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου. Η υπόθεση αφορά την κατάθεση του 1,3 εκατ. δολαρίων, που εντοπίστηκε στη «λίστα Λαγκάρντ».

Στο παρελθόν, έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και για τα προηγούμενα έτη αλλά ο νόμος άλλαξε το 2010 και το αδίκημα αναβιβάζεται σε κακούργημα.

Όπως είναι γνωστό ο Γ. Παπαντωνίου έχει υποστηρίξει ότι τα χρήματα ήταν της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της, προορίζονταν για τα παιδιά της και επαναπατρίστηκαν νομίμως.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.