Στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ

Εθνική, Σάντος, Γιαννιώτης και Νικολαΐδου κορυφαίοι του 2013Η εθνική ποδοσφαίρου των ανδρών, η οποία προκρίθηκε στην τελική φάση του Μουντιάλ 2014 της Βραζιλίας, αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα για το 2013 στη ψηφοφορία του ΠΣΑΤ, με τα βραβεία να απονέμονται το βράδυ της Δευτέρας στο ΣΕΦ. Παράλληλα, κορυφαίος προπονητής ψηφίστηκε ο Πορτογάλος τεχνικός της Εθνικής, Φερνάντο Σάντος, αθλητής ο Σπύρος Γιαννιώτης και αθλήτρια η Κατερίνα Νικολαΐδου.

Για την Εθνική ποδοσφαίρου τα βραβεία παρέλαβαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο Φερνάντο Σάντος, ο συνεργάτης του, Λεωνίδας Βόκολος και ο Δημήτρης Σιόβας:

«Η Εθνική έβαλε έναν στόχο, τον πέτυχε. Η παρουσία της στη Βραζιλία αποτελεί πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Εύχομαι του χρόνου να ξαναβραβευτεί, κάτι που θα σημαίνει ότι θα έχει πάει πάρα πολύ καλά στη Βραζιλία», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ο Λεωνίδας Βόκολος σχολίασε: «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον ΠΣΑΤ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευλογημένοι που είμαστε εδώ αλλά και στην Εθνική, ανήκουμε σε μια ομάδα που είναι πιστή στα πολύ μεγάλα ραντεβού τα τελευταία χρόνια και δίνουμε χαρά στον κόσμο που την έχει ανάγκη».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σιόβας δήλωσε: «Εκ μέρους όλων των παικτών ευχαριστούμε για το βραβείο και θα κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε υπερήφανους τους Ελληνες και να πετύχουμε τους στόχους μας στο Mundial».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Εθνική ομάδα τίμησε και ο Παναγιώτης Φελούκας, ως πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Κύπρου.

Ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος οδήγησε την εθνική ομάδα για τρίτη φορά στην ιστορία της στα τελικά παγκοσμίου κυπέλλου, της Βραζιλίας, αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής.

«Αυτό είναι τιμητικό για εμένα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ευχαριστώ όλους», ανέφερε στα ελληνικά ο Πορτογάλος τεχνικός. Οι άλλοι δύο υποψήφιοι τεχνικοί ήταν οι: Γιώργος Μπαρτζώκας, Γιώργος Μορφέσης.

Για 3η διαδοχική χρονιά ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10χλμ. ανοικτής θάλασσας στη διοργάνωση της Σανγκάης, αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής, ενώ πρόσφατα ψηφίστηκε δεύτερος καλύτερος αθλητής στην Ευρώπη στον υγρό στίβο.

«Είναι τιμή, μου δίνετε δύναμη μέσα από αυτό το βραβείο. Ολοι στον αθλητισμό, αυτή είναι η συμβουλή μου», τόνισε. Οι άλλοι υποψήφιοι: Παναγιώτης Γκιώνης (Πινγκ-πονγκ) και Βασίλης Σπανούλης (μπάσκετ).

Τέλος, η Κατερίνα Νικολαϊδου αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια για το 2013. Η Ελληνίδα κωπηλάτρια κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας νέων, στο Λιντς της Αυστρίας, ενώ ήταν δεύτερη (ασημένιο μετάλλιο) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που έγινε στη Νότια Κορέα.

«Για να κάνεις πρωταθλητισμό χρειάζεται δύναμη. Σας ευχαριστώ για το βραβείο», ήταν η σύντομη δήλωση της Κατερίνας Νικολαϊδου. Οι άλλες υποψήφιες ήταν οι: Βάσω Βουγιούκα (Ξιφασκία), και Μαρία Πρεβολαράκη (Πάλη).

Ειδική βράβευση έγινε στον προπονητή μπάσκετ του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα, ως ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ευρώπης και το Διηπειρωτικό Κύπελλο. «Είναι ένα ατομικό βραβείο, που αντανακλά την προσπάθεια που κάνει όλη η ομάδα. Είμαι χαρούμενος που αρκετούς μήνες μετά αναγνωρίζετε ότι έχουμε κάνει όλους τους Ελληνες περήφανους. Η ομάδα θα χάσει σίγουρα (σ.σ. για το φετινό αήττητο σερί του Ολυμπιακού), αλλά το σίγουρο είναι ότι πάντα θα προσπαθεί» τόνισε ο προπονητής των Ερυθρολεύκων.

Επίσης τιμήθηκαν:

Έπαθλο ήθους και προσφοράς του ΠΣΑΤ στον Διονύση Χιώτη για την πρωτοβουλία του να βοηθήσει ένα μικρό κορίτσι, τη Μαρία, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, συγκεντρώνοντας χρήματα από το υστέρημα των Κυπρίων πολιτών.

Επαθλο Fair Play από κοινού στον ιππέα Κωνσταντίνο Παπαθανασίου για την απόφασή του να επιστρέψει στην Ομοσπονδία το μετάλλιό του, αφού διαπίστωσε ότι οι κριτές είχαν υποπέσει σε σφάλμα και η κατάταξή του οφειλόταν σε αβλεψία τους, και στον ποδοσφαιριστή του Τσικλητήρα Πύλου, Γιώργο Καλδή, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκανε χέρι στο γκολ που πέτυχε, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στην Α.Ε. Λογγά και στον Τσικλητήρα Πύλου, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να το ακυρώσει.

Τιμητικό βραβείο στον σύνδεσμο φιλάθλων της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου “Γαλανόλευκος Φάρος».

Τιμητικό βραβείο στην ομάδα ποδοσφαίρου των κοριτσιών του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Μουζάκιου Καρδίτσας. Κατέκτησαν την πρώτη θέση που στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Λυκείων όλης της χώρας.

Τιμητικό βραβείο στον Γυμναστικό Σύλλογο Χανίων για δράση του και τις επιδόσεις των αθλητών του.

Τιμητική διάκριση στην Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής για την προσφορά της στον αθλητισμό και στον αθλητή του μοντέρνου πεντάθλου Άγγελο Βασιλείου.

Έπαθλο “Κοινωνικής Προσφοράς” στην οικογένεια Βασίλη Πλευρίτη, για την προσφορά τους στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα στην υδατοσφαίριση.

Βραβεία ανερχόμενων ταλέντων: Δωροθέα Γρούμπα (χάντμπολ), Απόστολος Χρήστου (κολύμβηση), Ζήσης Σούλιος (ποδηλασία).

Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία: Παρασκευή Καντζά (στίβος). Το βραβείο διεκδίκησαν οι: Δήμητρα Κοροκίδα (στίβος), Μαρία Σταματούλα (στίβος). Μεγαλύτερα άλματα υποσχέθηκε η νικήτρια.

Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωστάκης (κολύμβηση). Το βραβείο διεκδίκησαν οι: Γιώργος Βαγιανόπουλος (στίβος) και Γρηγόρης Πολυχρονίδης (Μπότσια).

«Πίσω από τα βραβεία αυτά κρύβονται πολλή προσπάθεια, πολλές ώρες προπονήσεων. Και όλα αυτά για να σηκώσουμε την σημαία της Ελλάδας ψηλά. Γι’ αυτό και ζητάμε την στήριξη για να μπορούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο και να προσπαθούμε να ακούγεται ο Εθνικός μας Ύμνος σε όλες της διοργανώσεις», τόνισε ο νικητής.

Καλύτερη ομάδα με αναπηρία: είναι η Εθνική ομάδα τένις με αμαξίδιο. «Δεν έχουμε υπερφυσικές δυνάμεις. Με αυτό που κάνουμε ζούμε και προσπαθούμε για το καλύτερο», ανέφεραν οι αθλητές.

Τιμητικό βραβείο στον Άγγελο Βασιλείου (μοντέρνο πένταθλο) γιατί συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με τις μαθητικές και σχολικές επιδόσεις.

Τιμητικό βραβείο στον Πρωτέα Βούλας ο οποίος κατέκτησε το Κύπελλο στο μπάσκετ γυναικών.

Τιμητικό βραβείο στην Εθνική ομάδα πινγκ-πονγκ ανδρών η οποία κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στην Αυστρία.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.