Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Φτιάξτε το δικό σας smartphone με κόστος 148 ευρώ

Δεκέμβριος 17th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο David Mellis, ένας εν των δημιουργών της υπολογιστικής πλατφόρμας Arduino, έκανε το απίστευτο: Έδωσε στη δημοσιότητα τα βιομηχανικά σχέδια που ο ίδιος σχεδίασε για τη κατασκευή ενός smartphone.

Πριν πατήσετε εδώ για να τα δείτε, πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι δεν είναι εύκολη δουλειά να φτιάχνει κανείς ένα DIY “έξυπνο” τηλέφωνο!

 


Ο Mellis στηρίζει τη δημιουργία του στο πρωτόκολλο Arduino GSM Shield, μέσω του οποίου οι συσκευές που τρέχουν σε περιβάλλον Arduino μπορούν να συνδέονται τόσο με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας όσο και με ιντερνετικούς κόμβους.

Με τη βοήθεια τεχνικών του MIT Media Lab, ο Mellis πρόσθεσε στο πρωτότυπό του ένα πλήρες user interface, οθόνη, πλήκτρα, ηχεία και μικρόφωνο.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα βασικό κινητό τηλέφωνο που λαμβάνει κλήσεις και γραπτά μηνύματα, αποθηκεύει ονόματα και αριθμούς και δείχνει την ώρα. Στην πορεία, η συσκευή του Mellis θα αποκτήσει πρόσβαση στο Internet και πιο περίπλοκο interface.
  
Τόσο το σασί, όσο και τα υπόλοιπα hardware μέρη της συσκευής φτιάχτηκαν είτε από ξύλο είτε μέσω 3D printing και φυσικά μπορούν να ποικίλλουν κατά περίπτωση. Σϋμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το DIY smartphone του Mellis δεν αναμένεται να κοστίζει περισσότερα από 200 δολάρια (148 ευρώ).

 

 

thegang

This entry was posted on Τρίτη, Δεκέμβριος 17th, 2013 at 17:07 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply