Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Προσφυγή στο ΣτΕ για τους δημοτικούς αστυνομικούς

Δεκέμβριος 17th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ζητά την ακύρωση των αποφάσεων του υπουργείου Μεταρρύθμισης

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Προσφυγή στο ΣτΕ για τους δημοτικούς αστυνομικούςΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ- ΟΤΑ) και επτά τέως δημοτικοί αστυνομικοί προσέφυγαν στο ΣτΕ και ζητούν να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τις οποίες καθορίζονται τα προσόντα, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των τέως δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία, τους εξωτερικούς φρουρούς και τις υπηρεσίες φύλαξης των φυλακών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζει ότι οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές, αντίθετες στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις προσκρούουν στη συνταγματική αρχή της διοικητικής αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ορθολογική οργάνωση της δημόσιας διοίκησης (άρθρο 102 του Συντάγματος), την αρχή της μονιμότητας των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων (άρθρο 103 του Συντάγματος), τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 του Συντάγματος), το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5 του Συντάγματος), την ισότητα, την αξιοκρατία και αμεροληψία των πολιτών (άρθρο 4 Συντάγματος) και στο άρθρο 74 του Συντάγματος, που δεν επιτρέπει να δημοσιεύονται νομοθετικά μέτρα σε άσχετα νομοσχέδια.

Ακόμη, προσκρούσουν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση.

δολ

This entry was posted on Τρίτη, Δεκέμβριος 17th, 2013 at 11:43 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply