Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βαριές αλληλοκατηγορίες Μακρή – Μαλλιώρη για κακοδιαχείριση στον ΟΚΑΝΑ

Δεκέμβριος 17th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Υγείας στον ΟΚΑΝΑ «δεν υπάρχουν παραστατικά για περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ»

Βαριές αλληλοκατηγορίες, που αφορούν με χαμένα κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ και απευθείας αναθέσεις φαρμάκων στον ΟΚΑΝΑ, αντάλλαξαν μέσω του ΣΚΑΪ η υφυπουργός Υγείας, Ζέττας Μακρή και η πρόεδρος του Οργανισμού, Μένης Μαλλιώρη.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ η κυρία Μακρή, στον ΟΚΑΝΑ «δεν υπάρχουν παραστατικά για περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ».

Η υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση της κ. Μαλλιώρη από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα κονδύλια η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ.

«Κάθε νέο έγγραφο είχε και διαφορετικό νούμερο, τα νούμερα κυμαίνονται από 1,8 εκατ. ευρώ έως και τα 5,5 εκατ. ευρώ. Μού δόθηκε απάντηση για προσωπικό εσωτερικό δανεισμό κάτι που απαγορεύεται. Όλα τα έγγραφα που συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στον Εισαγγελέα. Θα δώσω συνέντευξη Τύπου» είπε η υφυπουργός.

Σε καταγγελία ότι η υφυπουργός Υγείας τής έδωσε εγγράφως εντολή για απευθείας ανάθεση φαρμακευτικού προϊόντος προέβη μέσω του ΣΚΑΪ η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη.

«Από τον Αύγουστο βγήκε δεύτερο γενόσημο στην Ελλάδα, και έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Παρενέβη η κ. Μακρή ζητώντας μου εγγράφως να συνεχίζω την προμήθεια από την εταιρεία που προμηθευόμουν το σκεύασμα από το 2008 μονοπωλιακά. Ο υπουργός (σ.σ Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης) μου είπε οτι καλώς κάνω και κάνω διαγωνισμό» δήλωσε η κ. Μαλλιώρη.

Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ πρόσθεσε μάλιστα, ότι παρέλαβε χρέος ύψους 37,5 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό από την προηγούμενη διοίκηση με υπερκοστολογήσεις έργων.

«Με τον οργανισμό υπάρχει αντιπαράθεση της υπουργού όχι με μένα προσωπικά» τόνισε. Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα το βράδυ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης με τον οποίο ενημέρωσε και τηλεφωνικώς.

skai

This entry was posted on Τρίτη, Δεκέμβριος 17th, 2013 at 08:52 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply